Date companie
 
 
 
 

Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iulie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, proba
 

Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. Elevii au avut mai multe subiecte de rezolvat, printre care realizarea unui eseu pe baza unui text aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga pentru profilul Real și Tudor Arghezi sau Eugen Barbu la Uman.

Ușor, simplu. A picat la subiectul trei Bacovia sau Blaga. Am scris Bacovia, știam cel mai bine. 
Mi s-a părut foarte bine. A fost un examen foarte ușor din punctul meu de vedere, pentru că am învățat. Adică m-am pregătit pentru acest examen și nu au fost subiecte de dificultate mare. 
Chiar simplu pentru cât am învățat și așa am învățat destul de mult și a fost neașteptat de simplu.

Iar așteptările din partea acestora sunt destul de mari.

Opt, nouă. A mers ok. Și la restul mate și fizică, doamne ajută să fie ceva ok. La fizică sunt pregătit, la mate mai merge un pic, dar no, să vedem ce o fi. 
Am așteptări la 9 - 9.50, bineînțeles. 
La un 8.50 peste, a fost destul de simplu.

Pentru a promova la Bacalaureat 2019, un candidat trebuie să susțină toate probele, să fie notat cu minimum nota 5 la fiecare dintre ele, iar media generală la probele scrise să fie cel puțin 6. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00-16:00. Însă, până atunci tinerii se vor pregăti pentru data de 3 iulie, când va avea loc proba obligatorie a profilului. Și pentru ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului și specializării care este programată joi, 4 iulie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 • Rata de promovare la BAC: 62,9%! ( 30 Iunie 2020 )

  Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

 • Sacrificarea porcilor de Crăciun nu trebuie asistată de veterinari ( 22 Noiembrie 2019 )

  A.N.S.V.S.A. revine asupra deciziei care a speriat gospodarii și medicii veterinari din România! După ce a anunțat, zilele trecute, că, de Ignat, oamenii care vor să sacrifice porcii pentru consum o pot face doar în prezența...

 • Miercuri începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat ( 20 August 2019 )

  Peste 43.500 de candidati s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe, miercuri, cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată, în 22 august, de proba...

 • BAC, la start ( 3 Iunie 2019 )

  Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a! Aceștia au început examenul de bacalaureat. Astăzi au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2