Date companie
 
 
 
 

Rata de promovare la BAC: 62,9%!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iunie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : BAC, promovare
 

Primele rezultate la Bacalaureat 2020 au fost afișate! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare este de 62,9% și este cea mai mică din ultimii șase ani. În total, 232 de elevi au luat 10. Am discutat și noi cu un tânăr absolvent al Colegiului Național "Grigore Moisil" din București, fericit că a trecut cu brio examenul maturității.

DĂNUȚ FLORIAN MIHALACHE, absolvent, Colegiul Național „Grigore Moisil”

”A fost surprinzător la română nu m-am așteptat, însă am luat nota 10, 10.00, la matematică, încă odată nu m-am așteptat, am luat 9.75, iar la informatică unde m-am așteptat la o notă maximă am luat 9.80. Însă sunt foarte, foarte mulțumit și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am luat notele astea.„

Mulțumit de notele primite nu a fost doar Dănuț. Diriginta acestuia a fost foarte bucuroasă să audă de notele primite și spune că a crezut în el încă de la început.

”N-am emoții, au am crezut foarte tare în potențialul lor și chiar mă așteptam la rezultate nemaipomenite, am zis asta de când i-am preluat în clasa a noua, deci le-am spus și părinților lor mereu și chiar și lor le spuneam că trebuie să își confirme potențialul pe care îl au, pentru că au învățat într-o școală bună și ne așteptam la rezultate grozave.„

Pentru a vedea ce note au obținut, elevii trebuie să se înregistreze cu un cod unic pe care l-au primit de la școală.

DĂNUȚ FLORIAN MIHALACHE, absolvent, Colegiul Național „Grigore Moisil”

”Acesta este codul pe care l-am primit în urma primei probe de bacalaureat, am intrat pe site-ul Ministerului Educației, l-am introdus și astfel folosindu-mă de cod am aflat notele la diferite materii, la cele trei probe.„

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este cinci, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum șase.

TORA APETRII, reporter
”S-au terminat emoțiile pentru cei mai mulți absolvenți de liceu. Totuși, cei nemulțumiți de rezultatele de la Bacalaureat, pot face contestații până mâine, la prânz. Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.„

În acest caz, candidații completează, semnează și depun electronic și o declarație în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația este semnată și de către părinții acestora.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • BAC: Rata de promovare în prima sesiune este de 64,5% ( 5 Iulie 2020 )

  Peste 35% dintre elevi au picat BAC-ul! Potrivit Ministerului Educației, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, după soluționarea contestațiilor, este de 64,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 72.9%, iar pentru promoțiile anterioare de 27.7%.

 • Au fost afișate rezultatele la bacalaureat, urmează contestațiile ( 8 Iulie 2019 )

  Primele rezultate ale examenului de bacalaureat s-au afișat, astăzi. 86.794 de elevi au reușit să promoveze Bacalaureatul 2019, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educației. Procentul celor promovați a fost de 63,78.

 • Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului ( 1 Iulie 2019 )

  Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. 

 • BAC, la start ( 3 Iunie 2019 )

  Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a! Aceștia au început examenul de bacalaureat. Astăzi au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului. 

 • Un nou clip de promovare a României în turismul internațional ( 18 Martie 2019 )

  Un nou clip de promovare a României a fost lansat de Ministerul Turismului! Sub sloganul „România, o destinație pentru 365 de zile de vacanță pe an”, țara noastră este prezentată ca un „loc viu, vibrant” și ca „tărâmul petrecerilor”.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2