Date companie
 
 
 
 

Sacrificarea porcilor de Crăciun nu trebuie asistată de veterinari

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medic, carne, porci, ansvsa, proba, veterinar, sacrificare
 

A.N.S.V.S.A. revine asupra deciziei care a speriat gospodarii și medicii veterinari din România! După ce a anunțat, zilele trecute, că, de Ignat, oamenii care vor să sacrifice porcii pentru consum o pot face doar în prezența unui medic veterinar, acum, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară susține că a fost vorba despre o neînțelegere. De fapt, nu este necesar ca medicii veterinari să fie prezenți în fiecare gospodărie, ci oamenii trebuie să ducă probe personalului medical acreditat, pentru ca acesta să emită un aviz în urma efectuării testelor necesare. Comunicatul dat inițial de Autoritate i-a speriat pe medicii veterinari, aceștia plângându-se de faptul că nu vor face față solicitărilor, întrucât multe județe se confruntă cu o criză de personal, iar angajații existenți ar fi fost nevoiți să se împartă între gospodarii din mai multe localități. De asemenea, anunțul i-a speriat pe crescătorii de animale, care s-au gândit că vor rămâne cu porcii netăiați de Crăciun, din cauza crizei de medici veterinari.


Sacrificarea porcilor de Crăciun nu trebuie asistată de veterinari

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Medic de la ”Obregia”, pus sub acuzare pentru luare de mită ( 12 Noiembrie 2019 )

  Medic cercetat pentru luare de mită! Un medic primar de la Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie "Profesor Doctor Alexandru Obregia" din Capitală, a fost pus sub acuzare de Direcția...

 • Copilul dispărut din Pecineaga, găsit mort într-un bazin de dejecții ( 8 Noiembrie 2019 )

  Copilul de opt ani din localitatea Pecineaga, județul Constanța, dispărut la sfârșitul săptămânii trecute, a fost găsit în această dimineața într-un bazin de colectare al unor ferme de porci situată la 2 km de casa lui.

 • Miercuri începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat ( 20 August 2019 )

  Peste 43.500 de candidati s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe, miercuri, cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată, în 22 august, de proba...

 • Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate, indisponibilă ( 11 Iulie 2019 )

  Sistemul informatic din sănătate pare bolnav cronic! C.N.A.S. a anunțat că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

 • Peste 136 de mii de absolvenți de liceu s-au prezentat la prima probă a Bacalaureatului ( 1 Iulie 2019 )

  Zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a! Probele scrise ale examenului național de Bacalaureat au început astăzi cu testul de Limba și literatura română. Peste 136.000 de candidați, 116.000 din promoția curentă și peste 19.000 din promoțiile anterioare, s-au înscris pentru a susține prima sesiune a examenului. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2