Date companie
 
 
 
 

Un bărbat din Iași a murit din cauza caniculei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Iunie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, iasi, medic, deces, recomandari, hipertermie
 

Primul deces din cauza căldurii, înregistrat la Iași! Un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a fost găsit prăbușit pe stradă, cu hipertermie severă. Omul, care avea o temperatură de peste 42 de grade, a intrat în mod repetat în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare aplicate de cadrele medicale nu au mai avut efect și a fost declarat decesul.

prin telefon: DIANA CIMPOEȘU, medic șef, U.P.U.-S.M.U.R.D. Iași „Pacientul a ajuns, în această dimineață, la Medicină Legală, pentru stabilirea cauzei, dacă este vorba doar de hipertermie sau dacă este vorba de o altă cauză care, secundar, să fi dus la hipertermie. Poate fi o cauză cerebrală, poate fi o cauză cardio-vasculară.”

La Iași, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate mai multe cazuri de hipertermie severă, dar, din fericire, pacienții au avut o evoluție favorabilă. Medicii avertizează că, în această perioadă cu temperaturi caniculare, trebuie luate măsuri pentru protejare.

prin telefon: DIANA CIMPOEȘU, medic șef, U.P.U.-S.M.U.R.D. Iași „E important să se consume foarte multă apă, apă cu săruri minerale, să se evite expunerea la soare, mai ales efortul, fie că este vorba de sport, fie că este vorba de munci în agricultură sau în construcții, între orele 11 și 16. Consumul de alcool nu este recomandat. Pacienții care au boli cronice trebuie să își continue tratamentul și să îl ajusteze, în funcție de starea pe care o au în timpul caniculei.”

Potrivit medicilor, temperaturile crescute, chiar și pe timpul nopții, provoacă epuizare termică. Netratată la timp, epuizarea termică evoluează spre forme clinice severe ce pot merge până la șoc termic și deces.


Un bărbat din Iași a murit din cauza caniculei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2