Date companie
 
 
 
 

Autospecială performantă, la S.M.U.R.D. Bihor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : smurd, bihor, pacienti, autospeciala, covid
 

Oradea are o autospecială performantă, care va putea transporta pacienții critici, contagioși. Autosanitara în valoare de aproape 200.000 de euro, va fi folosită de S.M.U.R.D. Bihor inclusiv pentru pacientii cu coronavirus.

HADRIAN BORCEA, șeful U.P.U.-S.M.U.R.D. Bihor „Pe baza experienței pe care am câștigat-o din nefericire transportând foarte mulți pacienți critici, de la un spital la altul mi-am dat seama că e nevoie de ceva în plus față de ce aveam din punct de vedere al resurselor de transport. Am încercat să depășim momentul acelor izolete care pentru personalul medical creau o siguranță în tratamentul pacienților, dar pentru pacienți era un motiv de stres în plus și un mediu nu foarte plăcut.”

Noua autospecială este dotată cu aparatură modernă astfel încât să satisfacă cerințele, atât pentru asistarea pacienților critici, cât și pentru siguranța personalului, dispunând de mijloace de decontaminare a aerului din interior.

HADRIAN BORCEA, șeful U.P.U.-S.M.U.R.D. Bihor „Este dotată strict pentru acest moment al echipării și dezechipării. Acum echipajele se dezbracă de costumele de protecție, de combinezoane, în stradă, lângă spital sau lângă casa pacientului. Cele două compartimente sunt complet separate, deci practic nu contează cu ce anume e contaminat fiecare pentru că riscul de transmitere este extrem de mic.”

Autospeciala a fost achiziționată de Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea prin finanțare obținută în cadrul proiectului Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în Municipiul Oradea și Județul Bihor.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2