Date companie
 
 
 
 

Avertismentul guvernatorului B.N.R., privind evoluția leului în 2016

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : salarii, isarescu, evolutie, curs, leul, valutar, evenimente internationale
 

Avertisment la început de an! Guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, avertizează că un context internațional mai dur decât anul trecut va influența evoluția leului în raport cu principalele valute.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul B.N.R "Leul a fost stabil pentru că condițiile macroeconomice din 2015 au fost stabile. Influențele externe pot să dezechilibreze situația. Am trăit în 2014 asemenea situații, un context internațional mai tulbure decât anul trecut în acest an, volatilități mai mari, mișcări mai ample de capitaluri ne vor influența, pot crea dezechilibre pe piață."

Isărescu mai spune că, dacă România evită problemele economice interne, sunt premise ca leul să rămână stabil. BNR calculează cursul euro în funcție de cotațiile din piața interbancară, în timp ce cursurile de schimb leu/dolar și leu/franc elvețian sunt calculate în funcție de paritatea leu/euro și cotațiile de schimb euro/dolar și euro/franc elvețian. Guvernatorul BNR a mai declarat că, în opinia sa, creșterea salariilor este inevitabilă în România, în contextul integrării europene, însă "concubinajul" acesteia cu reducerea taxelor trebuia evitat. Un risc pentru anul 2016, un an electoral, ar fi ca autoritățile să dea prea mult și ar fi bine ca veniturile să urce "câte puțin", prudent, pentru a nu fi reduse ulterior, a adăugat Isărescu.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Ministrul Justiției îi avertizează pe judecători că riscă să rămână fără bani ( 3 Mai 2021 )

    Ministrul Justiției a trimis trei adrese judecătorilor pentru calculul salariilor magistraților! Stelian Ion le-a transmis instanțelor de judecată că deja au cheltuit 25% din creditele bugetare până în luna martie.

  • Lucrătorii din mine își vor primi banii pe 25 și 26 februarie ( 22 Februarie 2021 )

    Se găsesc soluții pentru cerințele minerilor! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, după o întâlnire cu liderii minerilor care protestează deja de câteva zile în Valea Jiului, că lucrătorii din mine își vor primi salariile și restul drepturilor restante pe 25 și 26 februarie. Aceștia vor fi plătiți în trei tranșe, astfel: plata salariilor pe trei luni, plata salariilor compensatorii pentru angajații care ies la pensie și, totodată, pentru asigurarea transportului de la și spre locul de muncă, precum și pentru tichetele de masă. Anunțul său vine după ce premierul Florin Cîțu i-a avertizat pe mineri că le înțelege suferința, însă nu va permite ca în timpul mandatului său să aibă loc o mineriadă.

  • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

    110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

  • Protest inedit al polițiștilor, începând de luni ( 10 Ianuarie 2021 )

    Nemulțumirile polițiștilor, bucuria șoferilor și pietonilor! De luni, polițiștii nu vor mai da amenzi pentru traversare neregulamentară, lipsa centurii de siguranță sau vorbitul la telefon în timpul deplasării cu mașina.

  • Părinții care vor sta acasă cu copiii vor primi zile libere plătite ( 28 August 2020 )

    Părinții salariați vor primi zile libere plătite, dacă școlile se închid din cauza COVID-19. Guvernul a adoptat, joi seară târziu, o ordonanță de urgență pentru acordarea acestor zile libere plătite pentru supravegherea copiilor, în cazul în care școlile vor fi închise din cauza epidemiei de coronavirus. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2