Date companie
 
 
 
 

Avram Iancu, spanzurat la Miercurea Ciuc, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sarbatoare, spanzurat, Iancu, miercurea, ciuc, avram, maghiari, pretutindeni, functionar
 

Etnicii maghiari din Romania au sărbatorit, in 15 martie, "Ziua maghiarilor de pretutindeni". Cu aceasta ocazie au fost organizate manifestații de amploare în mai multe orașe din tara. Pe parcusul zilei au fost depuse coroane, iar ceremoniile s-au finalizat seara cu spectacole.

AMBIANȚĂ (depunere coroane)

AMBIANȚĂ (dans tradițional)

VOX "E o mare zi cu semnificați, întrucât simțim din nou că suntem maghiari și putem să exprimăm voințele noastre aici. În fiecare an de două ori sărbătorim aici pe vârful Ierdeș, pe 15 martie și 1 august. Locul este foarte important."

VOX: "Pentru secui înseamnă cea mai mare sărbătoare, sărbătoarea tuturor ungurilor din toată lumea și a venit fiecare. Aici este un loc sfânt. Aici au murit înaintașii noștri, pentru libertate, pentru egalitate."

VOX "Ziua de astăzi pentru secuime, înseamnă reinoire, renaștere. Am fost suntem și vom fi secui. Aici au fost luptele din 1948."

Sărbătoarea maghiarilor de pretutindeni, a fost, insa si o ocazie pentru un spectacol șocant, dar și pentru declarații tranșante, la Miercurea Ciuc. Un funcționar public, angajat al Direcției de Finanțe Publice Harghita, a improvizat un proces al lui Avram Iancu și a spânzurat condamnatul: un manechin din carpe!

KELEMEN HUNOR, președinte UDMR "Nu am auzit! E regretabil, dacă s-a întamplat."

LASZLO TOKES, europarlamentar "Ăsta e stilul din țările arabe. Sărbatorile noastre nu se îndreaptă împotriva nimănui."

Cazul e anchetat acum de autoritatile locale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sărbătoarea Rusaliilor sau Pogorârea Sfântului Duh ( 20 Iunie 2021 )

  La 50 de zile de la învierea lui Iisus Hristos creștinii ortodocși sărbatoresc Rusaliile sau Pogorârea Sfanțului Duh. Duhul Sfânt a coborât între apostoli, în chipul unor limbi de foc, iar aceștia au început să vorbească în limbi străine, pe care nu le știau până atunci. Evenimentul marchează și întemeierea Bisericii.

 • Turist britanic, găsit spânzurat în pădure, aproape de Bușteni ( 18 Mai 2021 )

  Un turist britanic dat dispărut de familie a fost găsit spânzurat în pădure, în zona dintre Bușteni și Poiana Țapului. Salvamontiștii au intervenit în noaptea de luni spre marți, în căutarea unui cetățean...

 • Preot de la Iași, găsit spânzurat în podul casei ( 12 Decembrie 2020 )

  Caz șocant, la Iași! Un preot din cartierul Galata a fost găsit spânzurat în podul casei. Sora sa este cea care a făcut cumplita descoperire și a alertat autoritățile. El nu a lăsat în urmă niciun bilet de adio.

 • Start Show România, ediție de sărbătoare ( 5 Decembrie 2020 )

  O nouă ediție din spectacolul dumneavoastră preferat "Start Show România", mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Gazdele emisiunii, Diana Matei și Adrian Enache, v-au pregătit o ediție specială, de sărbătoare.

 • ”Opriți Timpul”, o nouă ediție de colecție, pe 12 iulie ( 11 Iulie 2020 )

  O noua duminică, o nouă ediție de colecție a emisiunii ”Opriți Timpul”! Mâine, pe Național TV, puteți vedea o ediție cu povești de viață ale artiștilor, amintiri, muzică de calitate și multă bună dispoziție. În prima parte...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2