Date companie
 
 
 
 

Avram Iancu, spanzurat la Miercurea Ciuc, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : sarbatoare, spanzurat, Iancu, miercurea, ciuc, avram, maghiari, pretutindeni, functionar
 

Etnicii maghiari din Romania au sărbatorit, in 15 martie, "Ziua maghiarilor de pretutindeni". Cu aceasta ocazie au fost organizate manifestații de amploare în mai multe orașe din tara. Pe parcusul zilei au fost depuse coroane, iar ceremoniile s-au finalizat seara cu spectacole.

AMBIANȚĂ (depunere coroane)

AMBIANȚĂ (dans tradițional)

VOX "E o mare zi cu semnificați, întrucât simțim din nou că suntem maghiari și putem să exprimăm voințele noastre aici. În fiecare an de două ori sărbătorim aici pe vârful Ierdeș, pe 15 martie și 1 august. Locul este foarte important."

VOX: "Pentru secui înseamnă cea mai mare sărbătoare, sărbătoarea tuturor ungurilor din toată lumea și a venit fiecare. Aici este un loc sfânt. Aici au murit înaintașii noștri, pentru libertate, pentru egalitate."

VOX "Ziua de astăzi pentru secuime, înseamnă reinoire, renaștere. Am fost suntem și vom fi secui. Aici au fost luptele din 1948."

Sărbătoarea maghiarilor de pretutindeni, a fost, insa si o ocazie pentru un spectacol șocant, dar și pentru declarații tranșante, la Miercurea Ciuc. Un funcționar public, angajat al Direcției de Finanțe Publice Harghita, a improvizat un proces al lui Avram Iancu și a spânzurat condamnatul: un manechin din carpe!

KELEMEN HUNOR, președinte UDMR "Nu am auzit! E regretabil, dacă s-a întamplat."

LASZLO TOKES, europarlamentar "Ăsta e stilul din țările arabe. Sărbatorile noastre nu se îndreaptă împotriva nimănui."

Cazul e anchetat acum de autoritatile locale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Incendiatorul fetei din Mehedinți a încercat să se sinucidă ( 26 Iunie 2020 )

  Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani a încercat să se sinucidă în arestul Poliției Mehedinți. Polițiștii l-au găsit în celulă, spânzurat cu un tricou, și l-au resuscitat până de sosirea echipajelor medicale.

 • Ziua sfinților 40 de mucenici ( 9 Martie 2020 )

  Zi mare în calendarul creștin ortodox! Credincioșii îi prăznuiesc pe cei 40 de sfinți mucenici, în amintirea soldaților romani creștini martirizați în anul 320. Astăzi femeile fac sfințișori pentru a le da de pomană de sufletul celor adormiți iar bărbații beau nu mai puțin de 44 de pahare. Așa spune tradiția! Ea diferă însă de la regiune, la regiune.

 • Sărbătoarea Sf. Ștefan ( 27 Decembrie 2019 )

  Zi de mare sărbătoare pentru creștinii ortodocși și greco-catolici! În a treia zi de Crăciun, este celebrat Sfântul Ștefan, ucenic al lui Hristos și primul martir al Bisericii, care și-a dat viața pentru credință.  El a fost ucis cu pietre...

 • Pelerinaj de Sfânta Parascheva ( 13 Octombrie 2019 )

  Sărbătoare importantă, astăzi, în rândul credincioșilor! Peste 100 de mii de enoriași s-au strâns la Iași, pentru a participa la cel mai mare pelerinaj ortodox din România, destinat sărbătoririi Sfintei Parascheva, considerată ocrotitoarea Moldovei. Moaștele acesteia, depuse la Catedrala Mitropolitană din Iași, atrag, anual, sute de mii de pelerini. 

 • Ceremonii militare, defilări, parade și concerte de Ziua Marinei Militare ( 15 August 2019 )

  Paradă spectaculoasă de Ziua Marinei! Zece mii de persoane au venit pe faleza din Constanta pentru a asista la actiunile organizate de fortele navale. La eveniment a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2