Date companie
 
 
 
 

Bacalaureatul 2011, un dus rece dar necesar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : boc, bacalaureat, Funeriu, standarde, vigilenta, dus, rece
 

Nu vom scãdea standardele si vigilenta în organizarea sesiunii din toamnã a bacalaureatului, a declarat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, intr-o conferinta de presa sustinuta duminica. El a facut precizarea imediat dupa ce a anuntat rezultatul final al examenului de bacalaureat.

DANIEL FUNERIU, ministrul Educatiei "În urma evaluãrii, rata de promovare a bacalaureatului este de 45,72%, cresterea este de 1,25%, ceea ce este în ton cu cresterea dupã contestatiile din anii trecuti. Nu trebuie sã ne asteptam la o scãdere a a vigilentei sau a standardelor."

BAC-ul din acest an a fost un dus rece, dar necesar pentru elevi. Cel putin asa a comentat premierul Emil Boc, referitor la rezultatele examenului de maturitate, considerate drept cele mai slabe din ultimii 20 de ani.

EMIL BOC, premierul Romaniei "Eu cred cã acest bacalaureat reprezintã un dus rece, dar necesar pentru sistemul de învãtãmânt din România. Noi ne prefacem ca învãtãm, profesorii cã dau note corecte. Se pune ordine pentru prima datã în acest sistem.

Premierul nu a scapat ocazia de a rememora rezultatele bune pe care le-a avut la invatatura, precizand ca a muncit pentru note.
 
EMIL BOC, premierul Romaniei "Eu am dat si treapta, care era extrem de dificilã. Am luat si bacul cu 9.25, 10 la istorie... si am terminat douã facultãti, prima cu 9.86 si a doua cu 9.59. A trebuit sã muncesc pentru notele acelea."

In concluzie, premierul i-a sfatuit pe elevii care au picat examenul de maturitate sa "se puna cu burta pe carte", pentru ca intotdeauna exista o a doua sansa. "Prin munca si cu burta pe carte, pot recupera in toamna. Nu este sfarsitul lumii daca ai picat un examen. Daca muncesti, poti avea rezultate si sunt recunoscute de catre societate", a mai spus Emil Boc.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Rezultatele la Bacalaureat 2021 înainte de contestații, afișate ( 5 Iulie 2021 )

  Rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat au fost afișate. Ministerul Educației a publicat rezultatele sub protecția codului pentru fiecare absolvent, atât pe site edu.ro, cât și în centrele de examen.

 • Prima probă a examenului de bacalaureat 2021, la Limba și Literatura Română ( 28 Iunie 2021 )

  Peste 133.000 de absolvenți de liceu au susținut, astăzi, prima probă a sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, cea la Limba și Literatura Română. Absolvenții de licee cu profil real, tehnologic...

 • Accident mortal în localitatea Muntele Rece, județul Cluj ( 13 Iunie 2021 )

  Accident mortal, în această dimineață, în jurul orei 04:30, în localitatea Muntele Rece, județul Cluj! Un tânăr în vârstă de 20 de ani a murit, după ce mașina sa a căzut într-o râpă de 150 de metri.

 • A început înscrierea la Bac 2021 ( 31 Mai 2021 )

  A început înscrierea la Bacalaureat! Absolvenții de liceu se pot înscrie până pe 4 iunie la prima sesiune a examenului maturității. Anul acesta, dosarele se pot depune în format fizic, electronic sau prin poștă...

 • Rezultate finale, la bacalaureatul de toamnă ( 5 Septembrie 2020 )

  Rezultate mult mai bune, în sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat! Potrivit rezultatelor finale, după rezolvarea contestațiilor. Aproape 11.750 absolvenți de liceu au promovat examenul de bacalaureat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2