Date companie
 
 
 
 

Bacalaureatul olimpicilor și sportivilor, în plină desfășurare, la Ploiești

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : examen, sesiune, bacalaureat, ploiesti, probe, sportivi, olimpici
 

Examenul de bacalaureat pentru liceenii din clasele terminale, care vor participa în aceastã varã la olimpiade și competiții sportive internaționale este în plină desfășurare. Circa 200 de liceeni susțin probele sesiunii speciale a examenului de maturitate, organizat la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești. Dintre aceștia, aproximativ 40 sunt olimpici școlari, iar restul, sportivi de performanță din loturile naționale. Olimpici și sportivi, trăiesc, cot la cot, emoțiile examenului de maturitate. Ioana se numără printre cei patru elevi de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești, care au norocul de a susține probele chiar în școala în care au urmat cursurile liceale.

IOANA CIUREA, elevă olimpică "- Sunt olimpica la biologie, m-am calificat de curand la olimpiada internaționalã de biologie. - Cum ți s-a pãrut prima probã de la bac? – Foarte ușoarã! La scris urmeazã emoțiile."

Marius este campion la atletism. Din cauza antrenamentelor zilnice, nu i-a mai rãmas prea mult timp pentru învãțat.

MARIUS BLENCHE, elev campion "- Patru titluri de campion national, la 110 m garduri, 2 locuri la balcaniadã și un loc 5 cu echipa. – Cum se împacã sportul cu învãțãtura? – Se împacã destul de bine. – Când ai timp sã înveți? - Mai mult seara, inainte de culcare. Nu am emoții! Oralele chiar nu am emoții! Eventual la scris, dar mai învãțãm pânã atunci."

Cei mai mulți dintre sportivi au învãțat pentru bac dupã antrenamente.

TEODORA BERINDEI, elevă campioană "- Canotaj, campioanã mondialã. – Ai timp sã înveți? – Seara dupã antrenament, câte o orã-douã, pânã la stingere."

Potrivit directorului Colegiului Național "Mihai Viteazul", care găzduiește sesiunea specială a examenului de maturitate, din lista de aproximativ 230 de liceeni din toată țara, doar 209 s-au și înscris pentru susținerea probelor. Un număr mult mai mic în comparație cu anul trecut, când pe listă s-au aflat 900 de candidați.

GABRIEL ȚAGA, director, Colegiul Național "Mihai Viteazul" Ploiești "O parte dintre sportivi aveau concursuri, fie nu au avut curajul sã-l dea mai devreme."

Saptamâna aceasta se desfãșoarã probele orale, iar sãptãmâna viitoare cele scrise. Rezultatele vor fi afișate pe 31 mai. Anul trecut, rata de promovare la bacalaureatul olimpicilor a fost de 34 %.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Teodor Meleșcanu s-a retras de la șefia Senatului ( 3 Februarie 2020 )

  Teodor Meleșcanu a anunțat, în această după-amiază, că a decis să se retragă din funcția de președinte al Senatului, chiar dacă nu a fost încă publicată decizia CCR, prin care se admite sesizarea de neconstituționalitate...

 • Sesiune extraordinară a Parlamentului, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea alegerii primarilor în două tururi ( 20 Ianuarie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis cheamă parlamentarii din vacanță, la serviciu! Președintele a trimis Camerei Deputaților și Senatului două scrisori prin care solicită convocarea unei sesiuni extraordinare parlamentare...

 • Răfuială în lumea interlopă ( 11 Ianuarie 2020 )

  Răfuială în lumea interlopă! Marius Alin Alecu, alias Bebino, unul dintre liderii Clanului Sportivilor a fost tăiat cu o sabie, în plină stradă, de un membru al unui clan rival. În urma atacului Bebino s-a ales...

 • Peste 8.800 de absolvenți au susținut examenul de rezidențiat ( 8 Decembrie 2019 )

  Peste 8.800 de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie au susținut, până la urmă examenul de rezidențiat! Asta după ce examenul a tot fost amânat. Proba s-a desfășurat în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, pe durata a patru ore.

 • Miercuri începe a doua sesiune a examenului de bacalaureat ( 20 August 2019 )

  Peste 43.500 de candidati s-au înscris la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe, miercuri, cu probele scrise. Prima probă este cea la Limba și literatura română. Aceasta va fi urmată, în 22 august, de proba...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2