Date companie
 
 
 
 

Banca Mondială: Creșterea economică a României nu s-a tradus în reducerea sărăciei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iunie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Banca Mondiala, saracie
 

România are a doua cea mai rapidă creștere economică din Europa, dar aceasta nu s-a tradus în reducerea sărăciei! Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, 70% dintre cei săraci trăiesc în zona rurală. "Aproximativ 45% din populația țării se află în zonele rurale, unde sărăcia este cu 20 de puncte procentuale mai mare decât în zonele urbane. Această dualitate puternică este manifestată prin oportunități inegale, fapt ce nu se mai întâmplă în niciuna dintre țările Uniunii Europene”, se precizează în document. Astfel, peste 900.000 de persoane (4,5%), trăiesc în sărăcie extremă în zonele marginalizate din România (3,2% din mediul urban și 6,2% din populația rurală). Zonele marginalizate sunt, prin definiție, domenii care combină capitalul uman scăzut, șomajul ridicat și locuințele necorespunzătoare. Aceste zone suferă de o combinație de străzi murdare sau inexistente, concentrația de gospodării aflate în sărăcie extremă, niveluri foarte scăzute de educație, sănătate precară, mame adolescente, un număr mare de copii, școli de slabă calitate și o rată înaltă de infracționalitate în rândurile minorilor, se arată în raport.

Banca Mondială menționează în document că sărăcia și degradarea materială a romilor a scăzut, însă rămâne la un nivel ridicat, în special în cartierele mărginașe. Raportul mai arată că aproape o treime dintre romi trăiesc în gospodării care „experimentează foamea”. Rezultatele raportului arată că participarea romilor la educația timpurie și îngrijirea copiilor a scăzut de la 45% în 2011 la 38% în 2016. În același timp, proporția persoanelor care abandonează școala timpuriu printre romi rămâne ridicată la 77%. De asemenea, 64% dintre romii cu vârste între 16 și 24 de ani nu sunt angajați sau educați.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • 2018: România, țara din UE cu cel mai mare risc de sărăcie al angajaților ( 31 Ianuarie 2020 )

    România este statul din Uniunea Europeană cu cel mai înalt risc de sărăcie! Conform statisticilor Eurostat, România rămâne statul cu cel mai înalt risc de sărăcie pentru persoanele ocupate din Uniunea Europeană. Documentul arată că deși a făcut progrese în reducerea riscului de sărăcie, țara noastră nu a reușit să se încadreze în media europeană care este de 9,5%.

  • Românii, tot mai săraci ( 25 Noiembrie 2018 )

    În România mai mult de jumătate dintre persoane nu pot face față unei cheltuieli neprevăzute. Suntem mult peste media europeană, unde o persoană din trei se află în această situație în 2017!

  • Peste o treime din populația României, expusă riscului de sărăcie ( 13 Noiembrie 2018 )

    România și Grecia, cel mai mic declin din Uniunea Europeană al persoanelor cu risc de sărăcie în urma transferurilor sociale. Ajutorul de șomaj primit de la stat sau ajutorul pentru locuință au condus la reducerea riscului de sărăcie în Grecia cu 16 la sută și România cu 17 la sută, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică. Gradul în care transferurile sociale reduc numărul persoanelor cu risc de sărăcie variază în rândul statelor din Uniunea Europeană.

  • O femeie din Pitești s-a aruncat de la etajul patru, copleșită de sărăcie și necazuri ( 20 August 2015 )

    Și-a pus capăt zilelor, din cauza sărăciei și a necazurilor! O femeie de 59 de ani din Pitești s-a aruncat de la etajul patru, de la balconul apartamentului în care locuia. Alertați de bufnitură, vecinii au sunat imediat la 112.

  • Victor Ponta și Rovana Plumb propun măsuri pentru combaterea sărăciei ( 29 Ianuarie 2015 )

    Sărăcia poate fi combătută cu o strategie pe termen lung ce vizează creșterea numărului de contribuabili. Cel puțin așa a declarat premierul Victor Ponta la o dezbatere pe tema Planului Național Anti-Sărăcie și Promovare a Incluziunii Sociale 2014-2020, la care a participat și ministrul Muncii, Rovana Plumb. Șeful Guvernului a mai precizat că sumele alocate școlilor și spitalelor pot fi mărite...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2