Date companie
 
 
 
 

Bancherii impun condiții dure, ca să se implice în salvarea combinatului Oltchim

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : somaj, bancheri, salarii, angajati, sindicalisti, salvare, valcea, oltchim, compensatorii, taie
 

Bancherii impun condiții dure pentru salvarea Oltchim. Unitatea economica este somatã sã dea afarã 1.200 de oameni sau sã taie salariile cu 37 la sutã, altfel nu va primi finanțarea de 15 milioane de euro necesarã pentru repornirea instalațiilor. Cinci milioane de euro înghite, în fiecare lunã, combinatul de la Râmnicu Vâlcea, deși funcționeazã la doar șapte la sutã din capacitate. Sindicaliștii au declarat cã angajații nu vor pleca acasã decât cu salarii compensatorii. Primele trei vor fi date de stat.

CORNELIU CERNEV, lider de sindicat "Ei ne-au spus ca bancile vor o reducere a fondului cu salariile cu 37%. Asta inseamna, fie taierea salariilor tuturor cu 37%, fie concedierea a 1200 de persoane."

prin telefon GHEORGHE PIPEREA, administrator judiciar Oltchim "Sunt 3,2 milioane de euro cheltuieli cu salariile, in timp ce societatea reuseste sa obtina o cifra de faceri de un milion de euro pe lunã. Este absurd sa continui in felul acesta."

VOX "Vrea sa scoata Oltchimul din faliment, saracindu-ne, reducandu-ne noua salariul cu 37%. Si sa ne mai bage si in somaj!"

prin telefon GHEORGHE PIPEREA, administrator judiciar Oltchim "Daca se vor face aceste disponibilizari, platile compensatorii vor fi primite initial, pe o perioada de 3 luni, de la stat. Restul vor fi facute cu banii Oltchim, cand isi va reveni."

Contractul colectiv de muncã prevede acordare a 6, pânã la 18 plãți compensatorii, pentru angajații disponibilizați. Fiecare dintre cei aproape 3.300 de salariați ai combinatului de la Râmnicu Vâlcea primește, lunar, 2.900 de lei. Ca să iasă iasă din impas, ultimul mare combinat al României așteaptã un ajutor de stat de aproape 45 de milioane de euro. Pentru asta este, însă, nevoie de un un acord de la Bruxelles.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2