Date companie
 
 
 
 

Băncile, obligate să afișeze drepturile clienților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : banci, clienti, drepturi, afiseze
 

Relația românilor cu băncile va intra într-o nouă eră, de la întâi aprilie! Pentru a nu fi acuzați că vor să-și păcălească partenerii, bancherii vor fi obligați să afișeze, la vedere, drepturile clienților. Mai bine de jumătate din români au accesat împrumuturi fără să studieze contractele în detaliu, astfel că s-au trezit cu clauze împovărătoare. Autoritățile speră ca prin această măsură să evite, pe viitor, abuzurile băncilor.

MUGUR ISĂRESCU, guvernatorul B.N.R. "Și acum mai vin oameni la mine, spunând: domnule am luat și eu un credit acum 5 ani, pe 10 ani, de 80 de milioane. Abia am plătit 20 de milioane în 5 ani. Ce am plătit până acum? Mă întreabă pe mine. Ai plătit ce ai semnat! Nu știi ce ai semnat? Nu. Nu mi-am dat seama că am plătit comisioane, dobânzi și așa mai departe."

Termenul impus de autorități instituțiilor financiar-bancare pentru amplasarea unor ecrane informative în sucursalele proprii este 1 aprilie, însă bancherii solicită o amânare.

RADU GHEȚEA, președintele A.R.B. "Solicitarea mea și a sistemului bancar ar fi ca ANPC să analizeze posibilitatea de a amâna puțin punerea în aplicare, tocmai în dorința ca textele despre care vorbim (...) să fie cât mai uniforme."

Chiar și așa, nu înseamnă că lucrurile se vor schimba peste noapte.

ANCA BIDIAN, broker de credite "Trebuie să luăm în calcul faptul că inflația de informație poate să fie la fel de toxică ca și absența ei."

Brokerii de credite consideră că informațiile vor ajunge la clienți doar dacă vor fi scrise pe înțelesul tuturor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2