Date companie
 
 
 
 

Bani mai multi pentru medicamente, de la 1 septembrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medicamente, scumpire, compensatii, eficienta
 

Bolnavii cronici au de ales intre doua alternative sumbre - ori scot bani in plus, de la 1 septembrie, pentru a-si pastra medicamentele ori accepta cele mai ieftine medicamente, decontate de Stat si a caror eficienta este pusa sub semnul intrebarii. Potrivit specialistilor, noile reglementari de compensare a medicamentelor aflate pe lista C1, care cuprinde medicamente gratuite pentru bolnavii cronici, va duce la o revenire la medicamentele de acum 30 - 40 de ani. Presedintele Asociatiei Române a Producatorilor Internationali de Medicamente doctorul Sorin Popescu, spune ca diferenta de plata pe care ar trebui sa o suporte pacientii este enorma, de ordinul zecilor de milioane de lei vechi. In plus, seful producatorilor de Medicamente sustine ca toti ce care îi reprezinta trebuie sa prezinte în zece zile dosarele cu eficienta medicamentelor, tolerabilitatea acestora, eficacitatea si raportul cost - eficienta, în vederea întocmirii unor noi liste de compensate, ceea ce, dupa cum sustine medicul, nu este legal.Mai mult, Statul nu a respectat si o serie de etape in alcatuirea noilor reglementari privind eficacitatea unor medicamente. În aceste conditii, Asociatia Româna a Producatorilor Internationali de Medicament va ataca Consiliul Europei aceasta masura.
Intre timp, unii producatori de medicamente au decis sa vina in sprijinul bolnavilor si le ofera cupoane de reducere de pana la 25% pentru anumite trerapii.

BEATRICE HUSTIU farmacist : "În baza acestui cupon fiecare farmacie face un contract cu firma producatoare în urma caruia îsi recupereaza la sfârsitul lunii valoarea sponsorizata."

Cuponul de reducere este oferit de producatorii de medicamente si ajunge la pacient prin intermediul medicului care prescrie reteta.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2