Date companie
 
 
 
 

Bebeluș mort la câteva ore după externare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Februarie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mort, externare, bebelus
 

O familie din județul Gorj trăiește un adevărat calvar! După ce, acum doi ani, le-a murit o fetiță de numai o lună, din cauza unei laringite acute, acum, au pierdut-o și pe surioara acesteia, în vârstă de aproape un an. Fetița a murit la doar câteva ore după ce a fost externată din Spitalul Județean Craiova. Copila suferea de afecțiuni pulmonare, iar părinții au dus-o la spitalul din Târgu-Cărbunești. Medicii de acolo au trimis-o, însă, la Craiova, acolo unde a stat internată zece zile. Ajunsă acasă, a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.

ION STOICOIU, tatăl fetiței: "Am venit acasă și, la o zi, m-a sunat nevastă-mea, pe la 12 noaptea, că nu mai respiră. (...) Când am ajuns eu, ajunsese salvarea, o resuscitase, dar au zis că le pare rău, nu au ce să facă. A decedat."

Medicii craioveni spun că, la externare, fetița era sănătoasă. Mai mult, starea acesteia permitea externarea mai devreme, dar a mai rămas internată, la rugămintea familiei.

BOGDAN FĂNUȚĂ, manager, Spitalul de Urgență Craiova: "La externare, copilul era bine. Stare generală îmbunătățită. Copilul luase în greutate, de la 3500 la 3700, aproape 200 de grame, în 10 zile. Motiv pentru care s-a externat. Ce s-a întâmplat mai departe nu știm exact."

Polițiștii gorjeni s-au autosesizat și au deschis un dosar de cercetare pentru moarte suspecta, în acest caz.

ROMINA DOCHIAN, purtător de cuvânt, I.P.J. Gorj: "Polițiștii din Târgu Cărbunești efectuează cercetări într-un dosar penal sub supraavegherea unui procuror pentru lămurirea împrejurărilor în care a survenit decesul unui nou- născut."

Părinții spun că nu vor mai depune plângere la nicio instituție, după ce demersurile făcute în urma decesului primului copil au rămas fără niciun rezultat.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2