Date companie
 
 
 
 

Bebeluși intoxicați cu nitriți, într-un sat din județul Brăila

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Martie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, bebelusi, copil, slobozia, mama, intoxicati, apa, fantana, nitriti, institut, gemeni, Braila, chioibasesti
 

Caz disperat, într-o localitate din județul Brăila! Doi bebeluși, frați gemeni în vârstă de numai o lună, din Chioibășești, au ajuns în stare extrem de gravă la spitalul din Slobozia după ce s-au intoxicat cu nitriți. Micuții erau vineti și abia mai respirau când au fost preluați de medicii care au făcut eforturi supraomenești pentru a-i ține în viața.

NINA PRECUP-VÂLCEA, șef secție, Pediatrie, S.J.U. Slobozia "Sugarii care au venit cu stare generală extrem de gravă. Au fost în insuficiență respiratorie. La un moment dat, au făcut și stop cardio-respirator și au fost și resuscitați."

Medicii spun că este cel mai grav caz de intoxicare cu nitriți la sugari din ultimii ani.

NINA PRECUP-VÂLCEA, șef secție, Pediatrie, S.J.U. Slobozia "Cred că sunt cazuri pe care le-am întâlnit foarte, foarte rar în mulți ani de zile, de o asemenea gravitate."

Confruntați cu gravitatea situației gemenilor, medicii au decis să-i transfere la Institutul Pentru Ocrotirea Mamei Și Copilului din București. Un bebeluș a fost transportat cu un elicopter SMURD, iar celălalt cu ambulanța.

AMBIANȚĂ "În ce stare sunt micuții?"

Potrivit medicilor, bebelușii s-au intoxicat cu nitriții concentrați în apa din fântână, din cauză că mama lor i-a hrănit cu lapte de vaca diluat cu apă. Pediatrii spun că săptămânal apar cazuri de copii intoxicați cu nitriți, dar nu atât de grav ca în situația gemenilor de o lună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2