Date companie
 
 
 
 

Bilanțul alarmant al îmbolnăvirilor de rujeolă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccin, bilant, imbolnaviri, rujeola
 

Peste 9.700 de cazuri de rujeolă confirmate în România, de la debutul epidemiei! Numai în ultima săptămână, au fost confirmate 24 de îmbolnăviri. Potrivit Centrului Național de Supraveghere a Bolilor Transmisibile, cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în Ialomița, respectiv 16 cazuri. S-au mai confirmat cinci în Brașov, două în Ilfov și unul în București.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter "La nivel național, județele cu peste o mie de cazuri de rujeolă sunt Timiș, Caraș-Severin și Arad. Epidemia s-a extins, însă, în 41 de județe, singurul rămas neatins fiind județul Tulcea."

De la debutul fenomenului, în urmă cu un an, s-au înregistrat 35 de decese, cele mai multe - nouă - în județul Timiș. Rujeola este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar, pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 parinți își vaccinează copiii ca măsură preventivă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2