Date companie
 
 
 
 

Bilanțul dezastrului provocat de inundațiile din ultimele zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, sinistrati, ponta, ploi, grau, arges, legume, gorj, pagube, valcea, ajutor, bilant, armata, culturi, dusa
 

Pagube uriașe, în urma inundațiilor! Pe unde au trecut, puhoaiele au făcut casele una cu pământul, au distrus drumuri și culturi agricole. Pentru salvarea sinistraților din zonele peste care s-au abătut viiturile a intervenit armata.

MIRCEA DUȘA, ministrul Apărării Naționale ”Sunt pregătiți peste 3.000 de militari și 200 de mijloace tehnice. De asemenea, escadrila de elicoptere e gata de intervenție pe toată zona de sud.”

În locurile unde sunt nevoi urgente, Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru intervenții.

VICTOR PONTA, premierul României ”Gorj, Vâlcea și Argeș o să alocăm câte 12 milioane de lei pentru cheltuielile urgente, să aveți motorină, să apelați la firme private cu excavatoare și să nu vă opriți din ceva că nu sunt bani.”

Ploile abundente din ultima perioadă au distrus culturile de legume din zona de sud a țării, în proporție de până la 60%, susțin patronatele din domeniu. De asemenea, este afectată producția de cereale.

prin telefon: LAURENȚIU BACIU, președinte, L.A.P.A.R. ”Ploile din ultima vreme, care s-au abătut asupra României, au prejudiciat substanțial producția de grâu și de rapiță. În special, cea de grâu, datorită cantităților mari de apă, care au venit într-un timp relativ scurt și, astfel, a dus la deprecierea, atât a producției, cât și scăderea substanțială a producției la hectar, ajungându-se la un procent la 25, chiar 30 la sută.”

Șapte județe sunt sub avertizare de cod roșu până vineri, la ora 14. Meteorologii au anuntat ploi torențiale, cu peste 70 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, în special în Banat și Oltenia. În plus, este emis un cod portocaliu pentru județele Gorj, Dâmbovița și Giurgiu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2