Date companie
 
 
 
 

Black Sea Defense and Aerospace 2022

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Mai 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Black Sea Defense 2022
 

Cel mai mare eveniment de apărare din regiunea Mării Negre, în desfășurare, la Romaero Băneasa! Peste 380 de companii din industria mondială de apărare, aeronautică și securitate, din 32 de țări, s-au reunit la Black Sea Defense and Aerospace. Printre expozanți se numără importante companii din industrie, inclusiv top cinci la nivel mondial, precum Lockheed Martin, Raytheon Technologies, General Dynamics, DAMEN și IVECO DefenseVehicles, dar și companii românești, printre care Dacia Automobile, Romarm, Romaero, și BlueSpace Technology. Black Sea Defense and Aerospace găzduiește și o expoziție de tehnică militară din dotarea Forțelor Armate Române și a celor americane.

KEVIN ANDERSON, ofițer, Armata SUA ”Avem elicopterul UH-60, M-88, un Abrams și un vehicul tactic și, după cum puteți vedea în spatele nostru, un C-130 al Forțelor Aeriene Americane. E minunat să fiu astăzi aici, la acest eveniment, e minunat să fiu aici alături de aliații noștri.”

LAURA CUCOȘ, purtător de cuvânt, Statului Major al Forțelor Aeriene ”Vă prezentăm parte din dotarea Forțelor, atât partea de aviație, cât și partea de apărare antiaeriană. Avem aeronave care sprijină apărarea spațiului aerian național și o baterie de rachete care, la fel, ajută la sprijinul apărării spațiului aerian al României.”

ALEXANDRU CIUREA, pilot, Forțele Aeriene Române ”Acesta este elicopterul IAR-330 Puma L-RM. Este ultima variantă aflată în înzestrarea Forțelor Aeriene Române. Este arma pe care am folosit-o în teatrul de operațiuni din Mali. Am zburat în teatru, cu acest tip de aeronavă, 1.400-1.500 de ore, fără niciun fel de problemă.”

FLORINA ILICEA, reporter “Standul Serviciului Român de Informații atrage atenția în mod deosebit, aici, la Black Sea Defense & Aerospace. Printre altele, vizitatorii au ocazia de a trage cu o armă reală, aflată în dotarea Brigăzii Anti Teroriste. Simulatorul din spatele meu prezintă multiple situații reale, prin intermediul unui joc video, în care forțele de ordine sunt puse să intervină, precum un jaf armat într-o bancă sau un furt de mașină. Pistolul este modificat cu senzori, compatibili cu jocul.”

ANDREI DONIGA, inginer software, SRI ”Este o platformă robot, prin telecomunicare, adică eu, cel care-l operez, îl operez de la distanță. Folosind casca de realitate virtuală și controalele de la cască, controlăm robotul. Folosim două camere pentru a realiza o imagine 3D. Utilizarea lui ar putea fi în, de exemplu, să fie trimis în locuri care ar putea fi periculoase unui om, de exemplu o dezamorsare de bombă.”

Pentru cei interesați să îmbrățișeze o carieră militară, sunt puse la dispoziție numeroase oferte educaționale.

OCTAVIAN FILIP, căpitan ”Avem oferta educațională din partea Forțelor Navale Române. Pe navă, tot echipajul, indiferent că sunt ofițeri, maiștri militari sau subofițeri sau caporali, echipajul întotdeauna va fi ca o familie.”

LAURA BAȘTUREA, locotenent ”Venim să vorbim tinerilor interesați de o carieră militară despre posibilitatea de a accede în sistemul militar de învățământ. În cadrul școlii noastre se formează maiștri militari și subofițeri, cei care vor opera tehnica din dotarea forțelor aeriene.”

Cea de-a VIII-a ediție a Black Sea Defense and Aerospace se va încheia în 20 mai.


Black Sea Defense and Aerospace 2022

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2