Date companie
 
 
 
 

Boboteaza la Stâna de Vale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : boboteaza, preoti, sfintire, Stana de Vale, apuseni, Victor Micula
 

Clopotele bisericilor au anunțat astăzi Marele Praznic al Botezului Domnului, una dintre cele mai mari sărbători creștine. La Stâna de Vale este deja o tradiție ca de Bobotează apele Izvorului Minunilor care țâșnesc chiar în mijlocul stațiunii montane să fie sfințite astfel încât să rămână proaspete vreme îndelungată. Turiștii și localnicii au înfruntat gerul de afară pentru a fi primii care se vor bucura de binefacerile apei sfințite. Un sobor de 12 preoți în frunte cu protopopul Beiușului, părintele Marian Popa, au binecuvântat apele celui mai renumit izvor din Apuseni și s-au rugat pentru sănătatea celor care vor bea apă din el.

AMBIANȚĂ sfințire izvor

La ceremonia religioasă a participat Victor Micula alături de localnicii și turiștii din stațiune. Acesta împreună cu stărețul mănăstirii din Stâna de Vale, părintele Serafim Pop, au rostit scurte cuvântari despre miraculoasele proprietăți ale apei sfințite la Boboteaza, precum și despre calitățile ieșite din comun ale apei Izvorului Minunilor căreia i s-a dus veste în toată țara și peste hotare.

VICTOR MICULA: "Preacucernici părinți și dragi credincioși,

Cu ajutorul lui Dumnezeu, am ajuns astăzi să prăznuim Sfânta zi de Bobotează, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății, când fiul lui Dumnezeu a fost botezat de Sfântul Ioan Botezatorul, în apele Iordanului.
În ziua de Bobotează se săvârșește Sfințirea cea mare a Apelor, Aghiazma Mare.
Prin sfințirea cu Duhul Sfânt, apa sfințește sufletele și trupurile oamenilor, casele și întreaga natură, aduce vindecare de bolile trupești și sufletești, ne dă putere și ne întărește în credință.
Apa sfințită devine o binecuvântare și izvor de bucurie pentru toți cei care o beau și o duc în casele lor cu credință și dragoste.
Agheasma Mare, apa Sfințită de la Bobotează, are putere sfințitoare și tămăduitoare.
Astăzi, în zi de Praznic Împărătesc, împreună cu soborul de preoți, luăm parte la slujba de sfințire a apelor Izvorului Minunilor și ale Izvorului Hera.

Dumnezeu, prin pogorârea Sfântului Duh, sfințește apele izvoarelor și, prin rugăciunea preoților și a credincioșilor, ele devin izvor de binecuvântare pentru viața, pentru trupul și sufletul fiecaruia dintre noi.
Apa sfințită din Izvorul Minunilor și din Izvorul Hera, pe care o ducem în casele noastre, în orice colț din lume ne-am afla, să o bem în nădejdea curățirii inimilor și a umplerii sufletelor cu pace, credință și bucurie divină.
De asemenea, cu ocazia sărbătoririi Sfântului Ioan, celor ce poartă numele Ioan, Ioana, și tuturor românilor, le dorim La Mulți Ani de Mii de Ani de la Izvorul Minunilor, din Stâna de Vale!"

La sfârșitul slujbei, cei prezenți și-au umplut canistre cu apă sfințită pentru a le folosi în propriile gospodării.

VOX-uri

De-a lungul timpului s-au țesut diferite legende în jurul acestui izvor. Cea mai renumită dintre acestea povestește că apele cu puteri miraculoase ale Izvorului Minunilor s-au pornit din dragostea imposibilă a unei fete de împărat din țara de gheață și a unui fecior de crai din împărăția focului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poveste de iarnă, la Stâna de Vale ( 26 Ianuarie 2024 )

  Stratul gros de zăpadă acoperă stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor, spre bucuria turiștilor dornici să-și petreacă vacanța sau sfârșitul de săptămână la aer curat, într-un peisaj hibernal. Stațiunea arată ca-n poveștile de iarnă...

 • Atracția zăpezii, la Stâna de Vale ( 4 Februarie 2023 )

  Ninsorile au transformat stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor într-un tărâm al poveștilor de iarnă. Zăpada s-a așternut într-un strat gros, iar pârtiile sunt pregătite pentru iubitorii...

 • Cu trenulețul printre munți ( 21 August 2022 )

  Cu trenulețul, printre cascade și dinozauri în inima Apusenilor! Accesul la toate obiectivele din Stâna de Vale, din județul Bihor, este facilitat de telescaunul care funcționează și în sezonul cald, iar vizitarea celorlalte frumuseți naturale din împrejurimi, de la Izvorul Minunilor, renumit pentru apele sale minerale cu numeroase efecte terapeutice, până la cascadele de pe Valea Iadului, se poate face acum și cu trenulețul pentru turiști.

 • Invitație în regatul zăpezii ( 31 Decembrie 2021 )

  Aventură, distracție, aer curat, bunătăți tradiționale și multă voie bună, în regatul zăpezii, la Stâna de Vale! Turiștii care au ales să petreacă sărbătorile de iarnă în cunoscuta stațiune din județul Bihor...

 • Voie bună, la Stâna de Vale ( 27 Decembrie 2021 )

  O zi de neuitat la Stâna de Vale, în județul Bihor, unde a fost inaugurată pârtia Bradul cu telescaun, perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Turiștii s-au bucurat de vremea bună pentru schiat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2