Date companie
 
 
 
 

Bolnavii de hemofilie și talasemie au pichetat astăzi Ministerul Sănătății

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Octombrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proteste, hemofilie
 

Ministerul Sănătății, luat cu asalt de bolnavi. Pacienții cu talasemie majoră și hemofilie au pichetat astăzi de dimineață Ministerul Sănătății în semn de protest pentru nerezolvarea situației Centrului din cadrul Institutului National de Hematologie Tranfuzională în care aceștia se tratează. Problema accesului la tratament al acestor pacienti este veche. În ultimii 4 ani s-a tot discutat despre organizarea centrului, însă acum problema s-a acutizat.

VOX 
`Noi sperăm la cât mai mult, e în interesul nostru și e viața noastră la mijloc. Dacă noi nu mai avem parte de tratament obligatoriu, ne ducem într-un spital cum e Fundeni, de stat, să ne chinuie câte o săptămână, pierdem și serviciu, pierdem și familie, pierdem tot, pentru că să stai câte o săptămână prin spital, din 4 săptămâni ale lunii, vă dați seama că aia nu e viață`

VOX 
"Noi sperăm să audă. De aia ne-am și adunat aici, să ne audă, să ne dea ce avem nevoie. Sperăm să iasă bine, să ne asculte, să ne înțeleagă"

Teama pacienților era cauzată de faptul că pe 22 octombrie expira prelungirea acordată de CNAS pentru a rezolva situația organizării acestui centru de tratament. 

MARIUS SEPI, prim-vicepreședinte, Sanitas: 

"Asta este situația. Eu vreau să fac precizarea că noi avem un contract de colaborare cu acestă coaliție a pacienților. Ei au fost întotdeauna alături de noi și așa am considerat și noi să fim alături de ei....nu mi se pare normal ce se întâmplă în acest moment, în contextul în care pacienții au nevoie urgentă de tratament, să tot fie amânați"


RADU GĂNESCU, președinte, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice


`E o situație care din păcate ne-a adus în stradă astăzi. Vorbim de peste 300 de pacienți care se tratează în cadrul Institutului Națuinal de Hematologie din București și care, știm cu toții, că încă până la ora actuală Ministerul Sănătății nu a reușit să acrediteze o secție de servicii clinice pentru ca acești pacienți să nu+și facă grija de mâine, cum suntem noi astăzi, să avem posibilitatea să întrerupem tratamentul sau să fim mutați într-un spital. Noi am cerut din-totdeuna Ministerului Sănătății să îndeplinească funcția de conducător, de autoritate națională care decide politicile de sănătate și să reglementeze situația instiruțiilor pentru a putea ca acești pacienți să îți desfășoare activitatea normală.`


In urma protestelor, Ministerul Sănătății a prelungit, până la 31 decembrie, termenul până la care pacienții cu hemofilie și talasemie vor putea continua tratamentul în Institutul Național de Hematologie. Din 2017 se va crea o nouă structură, Centrul Național de Diagnostic și Tratament în Boli Hematologice, care va funcționa tot în INH, dar administrativ va fi în subordonarea Institutului Fundeni. Hemofilia este o boală ereditară care se manifestă prin tulburări de coagulare a sângelui. Afecțiunea este mai des întâlnită în rândul bărbaților decât a femeilor. Talasemia este tot o boala a sangelui, este ereditară și este caracterizată prin producția deficitară de hemoglobină.

 


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ambulanțierii au protestat pentru că nu primesc stimulent de risc ( 10 Iunie 2020 )

  Proteste ale angajaților de la Ambulanță în mai multe orașe din România! Timp de două ore, în intervalul 10.00 – 12.00, angajații serviciilor de ambulanță au protestat pentru că, deși lucrează la acest serviciu de intervenție și se află în linia întâi în lupta împotriva COVID-19, legislația nu prevede ca ei să primească stimulent de risc. 

 • Protestele sindicaliștilor din penitenciare, suspendate pentru negocieri cu Guvernul ( 21 Mai 2019 )

  Sindicaliștii din penitenciare suspendă protestele! Sindicatul Național al Lucrătorilor din Penitenciare și Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar au suspendat protestele declanșate în luna mai, după ce au primit o invitație...

 • Ministrul Educației renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal ( 14 Mai 2019 )

  Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că renunță la modificările aduse admiterii în învățământul liceal, astfel că etapele înscrierii elevilor la liceu vor începe de miercuri, 15 mai, așa cum era prevăzut inițial în calendarul examenelor.

 • Manifestanții pro Kovesi, în stradă ( 31 Martie 2019 )

  Românii au ieșit, din nou, în stradă! În Capitală, peste 1000 de persoane s-au adunat în Piața Universității pentru a-și arăta nemulțumirile față de modificările aduse legilor justiției. 

 • Ciobanii, revoltați de majorarea taxei de pășunat ( 30 Martie 2019 )

  Proteste ale fermierilor, în județul Bihor! Mai mulți ciobani și păstori din localitatea Mădăras au venit în fața Consililului Județean, pentru a-și arăta mâhnirea față de faptul că Primăria a majorat taxa de pășunat.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2