Date companie
 
 
 
 

Bombă găsită în curtea unei familii din localitatea buzoiană Boboc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : buzau, mondial, razboi, pirotehnisti, bomba, proiectil, boboc, aerodrom
 

O bombă din cel de-al doilea Război Mondial le-a tulburat liniștea oamenilor din localitatea buzoiană Boboc. Proiectilul în greutate de 50 de kilograme a fost găsit în curtea unei familii, dar, din cauza ploilor, pirotehniștii nu au putut interveni imediat. Ei au fost nevoiți să aștepte trei zile ca să-l scoată și să-l ducă în siguranță la marginea satului, pentru a-l detona.

COSTEL BARBU, reprezentant I.S.U. Buzău "Pe deplasarea pe traseu de la locul gãsit pânã în locul distrugerii s-a procedat la anunțarea cetãțenilor, pentru a se depãrta de calea de comunicație."

Bomba a fost descoperită într-o groapă săpată pentru un beci.

VOX "Aruncând apã din casã de la mașina de spălat mi s-a pãrut cã vãd ceva un fier și am accentuat sã arunc tot în locul ãla și aveam doi bãieți care mã ajutau la treabã și i-am chemat pe ei. Mãi, cam ce ar fi asta? Pãi, o bombã."

VOX "Am avut noroc. Dacã nu am mai lucrat la beci noi mai aruncam gunoaie și dãdeam, am dat foc și putea sã se întâmple ceva mai grav."

VOX "Ne-a fost foarte fricã, știind cã era aci la câțiva kilometri de casã și pericolul era foarte, foarte mare."

Oamenii din Boboc spun că în satul lor au mai descoperite proiectile nedetonate. In apropierea localității se află un aerodrom, care a fost folosit de germani în ce de-al doilea Război Mondial.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2