Date companie
 
 
 
 

Bucureștenii și-au testat inteligența, pentru a intra în organizația MENSA

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Martie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : test, bucuresteni, club, mensa, inteligenta, destepti
 

Clubul exclusivist al celor mai deștepți oameni de pe planetă, MENSA, și-a deschis porțile, sâmbătă, pentru aspiranții bucureșteni. Aproape 200 de persoane și-au testat inteligența, în încercarea de a intra în organizația care are 150.000 de membri, în 100 de țãri, adică 2% din populația lumii. Pentru a deveni membru al MENSA, cei testați trebuie sã obținã un scor de peste 130, în condițiile în care media este de 100.

AMBIANTÃ "- Poate sã îmi spunã cineva care credeți cã este rãspunsul la prima întrebare? - B, 9. - De ce este 9? - Una din explicații, din matematicã, este cã este o progresie aritmeticã."

Fiecare concurent a avut mai puțin de un minut pentru a rãspunde la o întrebare. Vor avea, însã, mult de așteptat, pânã vor afla dacã au fost admiși în organizația deștepților lumii.

VOX "Au fost niște teste, eu le numesc mai mult de logicã. Progresii aritmetice, geometrice, mai mult aritmetice și au fost din ce în ce mai grele. La câteva, nu am fost sigurã de rãspuns."

VOX "Nu m-am pregãtit, am venit exact cum mã trezesc dimineața. E pentru fiecare, cred. Pe mai departe, putem cunoaște, cred, oameni inteligenți."

VOX "Nu neapãrat am o inteligențã superioarã! Vãd lucrurile diferit. Asta e tot ce conteazã. Într-o problemã vãd particularitãțile. Este ceva diferit, care mã avantajeazã, probabil."

SORANA DÎNCUSEL, P.R. organizația MENSA "Existã anumite caracteristici ale oamenilor inteligenți care sunt aceleași peste tot. Simțul umorului e de așteptat, dar statul peste noapte de exemplu. Foarte mulți din membri Mensa preferã sã se culce la ore gen 2, 3 noaptea și nu se trezește nimeni dimineața."

300 de români fac parte din organizația MENSA. Cel mai tânãr membru are puțin peste 16 ani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi reguli privind testarea pacienților infectați cu coronavirus ( 21 Octombrie 2020 )

  Organizația Mondială a Sănătății schimbă regulile! Potrivit noilor recomandări, pacienții cu COVID care au o stare clinică bună nu mai au nevoie de două teste RT-PCR negative pentru a fi externați.

 • Așteptările bucureștenilor de la noul edil al Capitalei ( 28 Septembrie 2020 )

  OANA PASCARU, reporter ”București, o capitală europeană marcată de probleme care te duc cu gândul spre lumea a treia. Infrastructura deficitară, traficul de coșmar, sincopele în furnizarea apei calde și căldurii, gunoaiele...

 • Turiștii români, retestați pentru coronavirus la Vama Kulata-Promachonas ( 30 Iulie 2020 )

  Coadă kilometrică, la Vama Kulata-Promachonas, din cauza măsurii de retestare a turiștilor din zone puternic afectate de coronavirus, care doresc să călătorească în Grecia!

 • Ștrandurile și piscinele, redeschise de luni ( 13 Iunie 2020 )

  De luni, cluburile de vară cu piscine exterioare pot primi iarăși clienți. Administratorii sunt obligați să respecte normele de prevenire a răspândirii coronavirusului stabilite prin ordin comun al ministrului tineretului...

 • Plângere penală împotriva D.S.P. București ( 26 Mai 2020 )

  Tensiuni între Primăria Capitalei și Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București, din cauza situației de la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente - Berceni. Direcția Generală...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2