Date companie
 
 
 
 

București. O arhitectură modernistă europeană

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Septembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Vernisaj cladiri Bucuresti
 

Arhitectura interbelică a Bucureștiului, prezentată într-o expoziție de excepție la Muzeul Național al Țăranului Român din Capitală! Proiectul cultural "București. O arhitectură modernistă europeană" pune în discuție arhitectura modernă a Bucureștilor, realizată în jurul anilor 40. Expoziția propusă de dr. arhitect Luca Matei Stoian are un conținut complex și de maxim interes pentru publicul larg, cuprinzând panouri de fotografie de arhitectură modernă, edificii relevante pentru Capitala României.

prof. dr. LUCA MATEI STOIAN, președinte CEAAA
"Avem o expoziție cu cele mai reprezentative clădiri din București, primării, palate de cultură, palate de conducere, precum CFR, Palatul Victoria. Avem clădiri ce astăzi dăinuie și care ar trebui multe dintre ele restaurate, emblematice."

EMIL IVĂNESCU, președinte, Ordinul Arhitecților București
"Este un eveniment, este o expoziție despre patrimoniul modernist bucureștean și ne bucurăm foarte mult, pentru că este nevoie de cât mai multe expoziții în stilul acesta."

ALEXANDRA DANA STOIAN, director relații internaționale CEAAA
"Este foarte important în primul rând să cunoaștem edificiile care ne înconjoară, să reușim să ne identificăm cu ele atunci când facem pur și simplu o plimbare lejeră."

VIRGIL ȘTEFAN NIȚULESCU, manager Muzeul Țăranului Român
"Eu sunt bucuros că domnul Luca Matei Stoian continuă prin Centrul de Excelență pe care îl conduce colaborarea cu Muzeul Național al Țăranului Român."

GRAȚIELA STOIAN, vicepreședinte CEAAA

"Proiectul este inițiat de Centrul de Excelență al Arhitecturii, Artei și Audiovizualului, centru care promovează în mod special dezvoltarea personalității tinerilor."

Expoziția "București. O arhitectură modernistă europeană" poate fi vizitată în perioada 16 septembrie - 12 octombrie 2021, la Sala Noua Galerie din cadrul Muzeului Național al Țăranului Român.


București. O arhitectură modernistă europeană

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2