Date companie
 
 
 
 

Bucuria de a fi român

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Noiembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Petrecere 1 dec Scoala 59
 

Momente speciale înainte de Ziua Națională a României, la Școala Gimnazială nr. 59 din Sectorul 6 al Capitalei. Elevii, profesorii și invitații lor au ținut să marcheze într-un mod aparte Marea Unire de la 1918.

AMBINAȚĂ imn

IONUȚ VALENTIN ASTANEI, profesor, Școala Gimnazială 59

"De 1 Decembrie, corul școlii noastre care are în componență 105 copii din învațământul primar și gimnazial, au pregătit o serie de cântece din tematica patriotică, dansuri populare, folclorice, diferite ateliere de lucru, de creație, zilele dedicate gastronomiei românești, toate marchează 105 ani de la marele eveniment istoric al Unirii."

Nelu Radu, artist instrumentist din cadrul Orchestrei de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, împreună cu alți doi instrumentiști, Justin Băcău și Marius Banică, au fost invitați speciali ai Școlii Gimnaziale 59.

NELU RADU, artist instrumentist

"Ne aducem și noi cu tot sufletul aportul și ajutorul către acești copii care au talente și ne dorim ca în viitor ei să evolueze cât mai mult, așa că, cu sprijinul nostru încercăm să îi ajutăm cât mai mult."

AMBIANȚĂ muzicală

Andrei, elev

"Pentru mine 1 Decembrie este o zi foarte specială pentru că reprezintă România în primul rând folclorul românesc."

Karina, elevă

"Este o sărbătoare pentru că sărbătorim Marea Unire și ne arată că noi suntem români și suntem demni de patria noastră și sărbătorim această zi cu anumite cântece."

Adrian, elev

"Pentru mine 1 Decembrie înseamnă cea mai bună zi a anului pentru că eu sunt român, am sânge de român și mi se pare că a fi român este foarte frumos."

AMBIANȚĂ muzicală final

Ziua Națională a României este marcată, în fiecare an, prin parade militare, cele mai importante fiind organizate la București și la Alba Iulia.


Bucuria de a fi român

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2