Date companie
 
 
 
 

Busu, în stare gravă la Institutul ”C.C. Iliescu”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, infarct, atac, medici, bucuresti, iliescu, cord, institut, florin, pintea, busuioc, bucu, stent
 

Florin Busuioc, adus cu un elicopter SMURD, de la Craiova, la București, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof.Dr. C.C. Iliescu" din București. Potrivit reprezentanților Spitalului Județean din Craiova, actorul, căruia toată lumea îi spune Busu, a suferit, aseară, un infarct masiv și a fost supus unei intervenții de montare a unui stent. Starea sa de sănătate este gravă, dar stabilă, au precizat aceștia.

ANA IACUB, reporter ”Actorul și omul de televiziune Florin Busuioc, a suferit un infarct masiv, în timpul unui spectacol prezentat în Cetatea Băniei. El a fost transportat de urgență la spital. După primul atac de cord, în urma căruia a fost resuscitat, actorul a mai suferit alte trei. Busu a fost supus, imediat, intervenției de montare a stentului.”

Medicul Paul Trașcă, cel care l-a operat, a menționat într-o declarație pentru presă că echipa medicală a fost contactată de managerul spitalului și de ministrul Sănătății și chemată de urgență în sala de operație, întrucât nu există personal pentru permanență în cazul unor astfel de intervenții. Medicul a mai precizat că în sală a fost prezentă toată cardiologia, în afară de șeful de secție, care avea telefonul închis. Potrivit medicilor, operația a reușit, însă, totul depinde, acum, de recuperarea neurologică a pacientului, din cauză că a stat foarte mult în stop cardiac. Surse medicale au declarat că, deși la Spitalul Județean a fost inaugurat recent un corp de clădire în care funcționează Cardiologia Intervențională, lucrurile se desfășoară destul de lent și fără personal de specialitate. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat, astăzi, că medicii au fost chemați de acasă din cauză că numărul cardiologilor intervenționiști nu este suficient pentru a acoperi o gardă în spital. Totodată, ea a infirmat informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora operația ar fi fost efectuată de un medic rezident. Pintea a mai precizat că medicul rezident, despre care se vorbește că ar fi realizat operația, doar a asistat la această procedură. Echipa medicală a fost formată dintr-un medic primar, unul specialist și un medic rezident. Primii doi medici sunt angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, iar rezidentul urmează să participe la concursul de ocupare de post ca specialist, după ce își va finaliza rezidențiatul. Aceasta a fost prima operație de acest gen, făcută la Craiova. Până acum, pentru astfel de intervenții, pacientul era trimis la București, cu elicopterul SMURD.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2