Date companie
 
 
 
 

Buzău: Un bărbat a atacat 13 pacienți la Spitalul de Psihiatrie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 August 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, psihiatrie
 

Caz fără precedent la Spitalul de Psihiatrie Săpoca! Un bărbat în vârstă de 38 de ani internat la unitatea medicală din județul Buzău i-a atacat, în timpul nopții, pe colegii de salon. Bărbatul nu s-a oprit însă aici și a trecut și în camera învecinată. Autoritățile au anunțat că patru persoane au decedat în urma atacului violent și nouă au fost grav rănite. Bărbatul le-a lovit cu un stativ de perfuzie în zona capului. Potrivit reprezentanților spitalului, pacienții atacați erau sedați sau imobilizați la pat și nu au avut nicio șansă de apărare în fața agresorului. Bărbatul a fost prins la poarta spitalului, cu stativul în mână, în timp ce încerca să fugă, de către un echipaj de poliție care se afla acolo pentru un alt caz. În momentul în care a fost prins, agresorul a opus rezistență, iar oamenii legii s-au luptat cu el până au reușit să-l imobilizeze.

Victimele atacului nemilos au fost transportate la mai multe spitale din București, cu autospeciale SMURD și cu elicopterul, pentru îngrijiri medicale de specialitate. Conducerea Spitalului de Psihiatrie susține că în timpul nopții, erau de serviciu medicul de gardă, șapte asistente medicale, trei infirmiere și doi muncitori care se ocupau de supravegherea bolnavilor psihic periculoși. Reprezentanții unității medicale mai susțin că în momentul atacului, una dintre asistente se afla la circa doi metri de locul incidentului însă bărbatul a acționat atât de rapid încât ea nu a avut timp să reacționeze. Federația Sanitas Săpoca subliniază că personalul medical din spital este insuficient și că este inadmisibil ca în zilele de weekend, o asistentă, un instructor și o infirmieră să rămână să supravegheze 70 de pacienți cu probleme psihice.

Reprezentanții Sanitas mai precizează că, de-a lungul timpului, au făcut nenumărate sesizări către Ministerul Sănătății referitoare la personalul insuficient din spital, dar că acesta nu a luat nicio măsură în această privință, ci din contră, sporul de periculozitate al personalului a fost redus de la 75% la 50%, pe motivul că nu mai există bani. Autoritățile au reacționat, însă, acum, după producerea unei tragedii. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a deplasat la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, împreună cu o echipă a Corpului de Control al instituției. Atacatorul din comuna buzoiană Săgeata suferea de sevraj etilic și fusese internat la Spitalul de Psihiatrie în urmă cu câteva zile. Conducerea unității medicale susține, însă, că bărbatul era internat într-un salon cu supraveghere normală, deoarece simptomele pe care le prezenta nu dădeau de bănuit că ar fi în stare să comită un asemenea măcel. El este pus sub urmărire penală de către procurori, pentru omor calificat.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2