Date companie
 
 
 
 

Căderile de stânci din județul Dâmbovița afectează sute de familii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Februarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, drum, familii, gaze, conducta, apa, consolidare, moroieni, versant, stanci, caderi
 

Căderea masivă de stânci din județul Dâmbovița a lăsat 800 de familii din trei localități fără apă. De asemenea, alimentarea cu apă a unei fabrici a fost întreruptă, după ce bucățile imense de piatră au rupt conductele. ț

GHEORGHE ZARIOIU, reprezentant Compania de Apă Dambovița ”Conducta de apă este ruptă pe o portiune de aproape 20 de metri. Afectează câteva localități în aval, conducta care alimentează de la Peștera Raței.”

Căderea de stânci s-a produs în localitatea Moroieni. Acolo, o bucată imensă, de sute de tone, s-a dislocat de pe un versant, iar pietroaiele au spart doua conducte de apă și una de gaze. În plus, drumul județean a fost distrus pe o porțiune de 50 de metri.

VOX ”Este o pagubă destul de mare. Bine ca nu au fost victime, bine că nu a trecut nimeni pe drum.”

Autoritatile din Dâmbovița recunosc faptul că în zonă nu s-a mai lucrat de mulți ani la consolidarea versanților.

IOAN MARINESCU, prefect de Dâmbovița ”O dislocare masivă de arocament, probabil dintr-o lipsă a celor care trebuia să asigure siguranța pe acest tronson. Condițiile de iarnă, sunt pierderi destul de mari.”

Lucrarile de reparații vor începe după ce specialiștii vor da asigurări că zona este sigură.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2