Date companie
 
 
 
 

Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA” lansează lupta împotriva cancerului de sân

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bolnavi, femei, cancer, rural, san, asociatia, pampanie, vorbeste, nevoie
 

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și o cunoscută companie farmaceutică lansează lupta împotriva cancerului de sân, în cadrul campaniei ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA”! Organizatorii și voluntarii implicați în campanie își propun să fie aproape de femeile diagnosticate cu cancer de sân, mai ales de cele din mediul rural, și să le ofere speranță și susținere pe parcursul tratamentului.

CEZAR IRIMIA, președinte F.A.B.C. ”Campaniile noastre se adresează populației rurale, acolo unde asistența medicală este precară sau lipsește cu desăvârșire. Ducem informația în mediul rural, ducem investigațiile în mediul rural, de la investigații clinice și de imagistică, pâna la alte investigații care nu țin de sfera oncologică.”

BIANCA ROTARU, reporter ”Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală. În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân.”

ADA GALES, ambasador pentru sănătatea sânilor ”Sunt conștientă că există acest risc pentru noi toți. În același timp vin în întâmpinarea acestei probleme, deși nu mă confrunt eu, personal, cu acestă problemă, dar îmi dau seama că foarte mulți oameni și foarte multe femei se confruntă și foarte multe femei nu știu de metodele prin care această boală ar putea fi prevenită.”

Educația medicală în școli lipsește cu desăvârșire, spun specialiștii implicați în campanie. În România nu există programe de durată pentru prevenția și educarea populației.

DRAGOȘ MEDIAN, medic primar, Oncologie ”Mereu se discută, dar nu se implementează un program de educație medicală în școli. Cum aveam eu, de exemplu, când eram elev. Aveam ore de educație medicală, în cadrul orelor de dirigenție. Programul de screening iar este esențial. ”

În perioada 7-20 octombrie, într-un hipermarket din zona Grozăvești, cu sprijinul studenților la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, femeile vor învăța cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect, prin intermediul unor mulaje anatomice speciale și al unui film educațional, în scopul depistării tumorilor în stadiuu incipient.


Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA” lansează lupta împotriva cancerului de sân

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Adrian Enache, dezvăluiri privind pregătirea noului sezon al emisiunii "Opriți Timpul" ( 20 Martie 2020 )

  Invitat de seamă, la „România Vorbește”, cu Denis Ciulinaru! Adrian Enache este cel care a intrat, astăzi, în studioul Național FM, pentru a încânta ascultătorii. Îndrăgitul prezentator al emisiunii „Opriți Timpul” a povestit cum...

 • România, în topul țărilor cu cele mai puține femei integrate pe piața muncii ( 6 Martie 2020 )

  România se află printre țările europene cu cele mai mari discrepanțe în ceea ce privește rata de angajare a femeilor, în comparație cu bărbații. Potrivit datelor Eurostat, la nivelul Uniunii Europene, rata de angajare a femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani a fost cu 12% mai scăzută decât cea a bărbaților din aceeași categorie de vârstă.

 • Prejudecățile persistă ( 5 Martie 2020 )

  Prejudecățile față de femei continuă să fie răspândite pe tot globul. Un raport ONU constată că aproximativ jumătate din populația lumii consideră că bărbații sunt lideri politici mai buni. 

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 • Dan Helciug, invitat la Național FM ( 26 Februarie 2020 )

  Dan Helciug, invitat, astăzi, la ”România Vorbește”, pe Național FM! Solistul trupei ” Spitalul de Urgență”, vechi prieten al omului de radio Denis Ciulinaru a dezvăluit că scrie versuri pe care le va publica în curând, dar...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2