Date companie
 
 
 
 

Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA” lansează lupta împotriva cancerului de sân

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bolnavi, femei, cancer, rural, san, asociatia, pampanie, vorbeste, nevoie
 

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și o cunoscută companie farmaceutică lansează lupta împotriva cancerului de sân, în cadrul campaniei ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA”! Organizatorii și voluntarii implicați în campanie își propun să fie aproape de femeile diagnosticate cu cancer de sân, mai ales de cele din mediul rural, și să le ofere speranță și susținere pe parcursul tratamentului.

CEZAR IRIMIA, președinte F.A.B.C. ”Campaniile noastre se adresează populației rurale, acolo unde asistența medicală este precară sau lipsește cu desăvârșire. Ducem informația în mediul rural, ducem investigațiile în mediul rural, de la investigații clinice și de imagistică, pâna la alte investigații care nu țin de sfera oncologică.”

BIANCA ROTARU, reporter ”Cancerul de sân este cel mai frecvent dintre toate tipurile de cancere la femei și reprezintă principala cauză de deces prin cancer la femeile europene, potrivit Societății Europene de Oncologie Medicală. În România, peste 9.000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân.”

ADA GALES, ambasador pentru sănătatea sânilor ”Sunt conștientă că există acest risc pentru noi toți. În același timp vin în întâmpinarea acestei probleme, deși nu mă confrunt eu, personal, cu acestă problemă, dar îmi dau seama că foarte mulți oameni și foarte multe femei se confruntă și foarte multe femei nu știu de metodele prin care această boală ar putea fi prevenită.”

Educația medicală în școli lipsește cu desăvârșire, spun specialiștii implicați în campanie. În România nu există programe de durată pentru prevenția și educarea populației.

DRAGOȘ MEDIAN, medic primar, Oncologie ”Mereu se discută, dar nu se implementează un program de educație medicală în școli. Cum aveam eu, de exemplu, când eram elev. Aveam ore de educație medicală, în cadrul orelor de dirigenție. Programul de screening iar este esențial. ”

În perioada 7-20 octombrie, într-un hipermarket din zona Grozăvești, cu sprijinul studenților la Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, femeile vor învăța cum să își facă autopalparea sânilor în mod corect, prin intermediul unor mulaje anatomice speciale și al unui film educațional, în scopul depistării tumorilor în stadiuu incipient.


Campania ”Are nevoie de tine. Vorbește cu EA” lansează lupta împotriva cancerului de sân

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Daruri de Crăciun, pentru orfanii din Munteni Buzău ( 24 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii rămași orfani în urma tragicului accident de microbuz din Ialomița. Reprezentanții Asociației Române pentru Propaganda Istoriei Aeronauticii București-Otopeni, in frunte...

 • România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar ( 17 Decembrie 2019 )

  Cancerul de sân este o problemă majoră de sănătate publică în România! Practic, reprezintă a treia cauză de mortalitate. În fiecare oră este diagnosticat un caz nou de cancer la sân. Și totuși, mii de femei află prea târziu pentru a se mai salva. Cadrele medicale în domeniu spun că România are nevoie urgentă de un program de screening pentru cancer mamar.

 • Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor ( 25 Noiembrie 2019 )

  Este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. În fiecare an, pe 25 noiembrie, este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor.

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 • Leo Iorga s-a stins din viață ( 2 Noiembrie 2019 )

  Solistul de la Compact, Leo Iorga, s-a stins din viață, în această dimineață, la vârsta de 54 de ani a anunțat cântărețul și compozitorul, Adrian Ordean, fostul său coleg de trupă, pe pagina sa de facebook.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2