Date companie
 
 
 
 

Campanie împotriva violenței domestice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : barbati, autoritati, campanie, femei, violenta, asociatia, societatea, civila, domestica, necuvinte
 

Una din patru femei a fost victima unei forme de abuz, cel puțin o dată in viața ei! Anual, în România, din cauza violenței în familie, își pierd viața aproximativ 200 de persoane, dintre care, circa 20 sunt copii. Aceste cifre îngrijoratoare rămân, însă, fără ecou, într-o societate care trece cu vederea aceste derapaje comportamentale. Violența domestică nu este o eroare statistică! Pasivitatea noastră creeaza tragedii! Acesta este și sloganul unei campanii împotriva violenței domestice, inițiată de Asociația Necuvinte.

SIMONA VOICESCU, fondator Asociatia Necuvinte "Trebuie creat un sistem unic al victimei, de la apelul dat la 112. Din momentul în care ajunge la poliție și ajunge la IML, să scoată certificatul medico-legal, în cazul în care este vorba despre o agresiune tipică. După care, se duce la judecătoare și să obțină ordin de protecție."

Abuzurile împotriva femeilor a fost tolerat de-a lungul istoriei. De exemplu, termenul utilizat pe scară largă, "regula degetului mare", vine din dreptul comun englez din 1767, care îi permitea soțului să-și "pedepsească soția cu un bici nu mai gros decât degetul mare."

DANTE STEIN, co-fondator Asociatia Necuvinte "Îmi amintesc de Italia anilor '40,'50,'60. Violența domestică era acceptată, era absolut în ordine ca un bărbat să-și bată nevasta, însă, acum, lumea s-a schimbat. Suntem în anul 2013 și România are încă o problemă cu această violență. Este nevoie să se întrerupă acest lucru. Dacă țara dumneavoastră vrea să se considere o țară modernă, trebuie toleranță zero, împotriva violenței."

Violența domestică nu ține cont de etnie, rasă, statut economic, religie sau vârstă. Adevaratul motiv pentru comportamentul abuziv este, de fapt, dorința de putere și nevoia abuzatorului de a avea total control asupra partenerei de viață. Abuzatorii folosesc deseori alcoolul ca scuză, pentru a evita să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul lor. Asociația Necuvinte a inițiat o campanie, ce va fi lansată în 6 decembrie, în scopul sensibilizării opiniei publice și autorităților, cu privire la acest flagel și la măsurile ce ar trebui luate, pentru stoparea și reducerea fenomenului.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • România, în topul țărilor cu cele mai puține femei integrate pe piața muncii ( 6 Martie 2020 )

  România se află printre țările europene cu cele mai mari discrepanțe în ceea ce privește rata de angajare a femeilor, în comparație cu bărbații. Potrivit datelor Eurostat, la nivelul Uniunii Europene, rata de angajare a femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani a fost cu 12% mai scăzută decât cea a bărbaților din aceeași categorie de vârstă.

 • Prejudecățile persistă ( 5 Martie 2020 )

  Prejudecățile față de femei continuă să fie răspândite pe tot globul. Un raport ONU constată că aproximativ jumătate din populația lumii consideră că bărbații sunt lideri politici mai buni. 

 • România, condamnată la C.E.D.O. într-un caz de violență domestică ( 12 Februarie 2020 )

  România a fost condamnată la CEDO pentru că nu a anchetat cum trebuie un caz de violență domestică. Asociația VeDem Just semnalează cazul. E vorba de o femeie care s-a plâns că a fost lovită de soț, iar acesta...

 • Daruri de Crăciun, pentru orfanii din Munteni Buzău ( 24 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii rămași orfani în urma tragicului accident de microbuz din Ialomița. Reprezentanții Asociației Române pentru Propaganda Istoriei Aeronauticii București-Otopeni, in frunte...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2