Date companie
 
 
 
 

Campanie împotriva violenței domestice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : barbati, autoritati, campanie, femei, violenta, asociatia, societatea, civila, domestica, necuvinte
 

Una din patru femei a fost victima unei forme de abuz, cel puțin o dată in viața ei! Anual, în România, din cauza violenței în familie, își pierd viața aproximativ 200 de persoane, dintre care, circa 20 sunt copii. Aceste cifre îngrijoratoare rămân, însă, fără ecou, într-o societate care trece cu vederea aceste derapaje comportamentale. Violența domestică nu este o eroare statistică! Pasivitatea noastră creeaza tragedii! Acesta este și sloganul unei campanii împotriva violenței domestice, inițiată de Asociația Necuvinte.

SIMONA VOICESCU, fondator Asociatia Necuvinte "Trebuie creat un sistem unic al victimei, de la apelul dat la 112. Din momentul în care ajunge la poliție și ajunge la IML, să scoată certificatul medico-legal, în cazul în care este vorba despre o agresiune tipică. După care, se duce la judecătoare și să obțină ordin de protecție."

Abuzurile împotriva femeilor a fost tolerat de-a lungul istoriei. De exemplu, termenul utilizat pe scară largă, "regula degetului mare", vine din dreptul comun englez din 1767, care îi permitea soțului să-și "pedepsească soția cu un bici nu mai gros decât degetul mare."

DANTE STEIN, co-fondator Asociatia Necuvinte "Îmi amintesc de Italia anilor '40,'50,'60. Violența domestică era acceptată, era absolut în ordine ca un bărbat să-și bată nevasta, însă, acum, lumea s-a schimbat. Suntem în anul 2013 și România are încă o problemă cu această violență. Este nevoie să se întrerupă acest lucru. Dacă țara dumneavoastră vrea să se considere o țară modernă, trebuie toleranță zero, împotriva violenței."

Violența domestică nu ține cont de etnie, rasă, statut economic, religie sau vârstă. Adevaratul motiv pentru comportamentul abuziv este, de fapt, dorința de putere și nevoia abuzatorului de a avea total control asupra partenerei de viață. Abuzatorii folosesc deseori alcoolul ca scuză, pentru a evita să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul lor. Asociația Necuvinte a inițiat o campanie, ce va fi lansată în 6 decembrie, în scopul sensibilizării opiniei publice și autorităților, cu privire la acest flagel și la măsurile ce ar trebui luate, pentru stoparea și reducerea fenomenului.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Daruri de Crăciun, pentru orfanii din Munteni Buzău ( 24 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii rămași orfani în urma tragicului accident de microbuz din Ialomița. Reprezentanții Asociației Române pentru Propaganda Istoriei Aeronauticii București-Otopeni, in frunte...

 • Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor ( 25 Noiembrie 2019 )

  Este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. În fiecare an, pe 25 noiembrie, este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor.

 • Măsuri în cazul ursului care a agonizat la marginea drumului din Harghita ( 18 Noiembrie 2019 )

  Măsuri în cazul ursului care a agonizat o noapte și o jumătate de zi, sub privirile indiferente ale autorităților din Harghita! TORA APETRII, reporter "Din vina oamenilor care n-au avut tăria să își asume o decizie, ursul a agonizat

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 • Campania ”Mergem împreună”, lansată de Național FM ( 3 Noiembrie 2019 )

  Național FM lansează campania „Mergem împreună”! Este vorba de o campanie națională de promovare a transportului în comun, care își propune să aducă, în același loc, respectiv, tramvai, autobuz sau troleibuz, cetățenii...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2