Date companie
 
 
 
 

Campanie împotriva violenței domestice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : barbati, autoritati, campanie, femei, violenta, asociatia, societatea, civila, domestica, necuvinte
 

Una din patru femei a fost victima unei forme de abuz, cel puțin o dată in viața ei! Anual, în România, din cauza violenței în familie, își pierd viața aproximativ 200 de persoane, dintre care, circa 20 sunt copii. Aceste cifre îngrijoratoare rămân, însă, fără ecou, într-o societate care trece cu vederea aceste derapaje comportamentale. Violența domestică nu este o eroare statistică! Pasivitatea noastră creeaza tragedii! Acesta este și sloganul unei campanii împotriva violenței domestice, inițiată de Asociația Necuvinte.

SIMONA VOICESCU, fondator Asociatia Necuvinte "Trebuie creat un sistem unic al victimei, de la apelul dat la 112. Din momentul în care ajunge la poliție și ajunge la IML, să scoată certificatul medico-legal, în cazul în care este vorba despre o agresiune tipică. După care, se duce la judecătoare și să obțină ordin de protecție."

Abuzurile împotriva femeilor a fost tolerat de-a lungul istoriei. De exemplu, termenul utilizat pe scară largă, "regula degetului mare", vine din dreptul comun englez din 1767, care îi permitea soțului să-și "pedepsească soția cu un bici nu mai gros decât degetul mare."

DANTE STEIN, co-fondator Asociatia Necuvinte "Îmi amintesc de Italia anilor '40,'50,'60. Violența domestică era acceptată, era absolut în ordine ca un bărbat să-și bată nevasta, însă, acum, lumea s-a schimbat. Suntem în anul 2013 și România are încă o problemă cu această violență. Este nevoie să se întrerupă acest lucru. Dacă țara dumneavoastră vrea să se considere o țară modernă, trebuie toleranță zero, împotriva violenței."

Violența domestică nu ține cont de etnie, rasă, statut economic, religie sau vârstă. Adevaratul motiv pentru comportamentul abuziv este, de fapt, dorința de putere și nevoia abuzatorului de a avea total control asupra partenerei de viață. Abuzatorii folosesc deseori alcoolul ca scuză, pentru a evita să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul lor. Asociația Necuvinte a inițiat o campanie, ce va fi lansată în 6 decembrie, în scopul sensibilizării opiniei publice și autorităților, cu privire la acest flagel și la măsurile ce ar trebui luate, pentru stoparea și reducerea fenomenului.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2