Date companie
 
 
 
 

Campanie împotriva violenței domestice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : barbati, autoritati, campanie, femei, violenta, asociatia, societatea, civila, domestica, necuvinte
 

Una din patru femei a fost victima unei forme de abuz, cel puțin o dată in viața ei! Anual, în România, din cauza violenței în familie, își pierd viața aproximativ 200 de persoane, dintre care, circa 20 sunt copii. Aceste cifre îngrijoratoare rămân, însă, fără ecou, într-o societate care trece cu vederea aceste derapaje comportamentale. Violența domestică nu este o eroare statistică! Pasivitatea noastră creeaza tragedii! Acesta este și sloganul unei campanii împotriva violenței domestice, inițiată de Asociația Necuvinte.

SIMONA VOICESCU, fondator Asociatia Necuvinte "Trebuie creat un sistem unic al victimei, de la apelul dat la 112. Din momentul în care ajunge la poliție și ajunge la IML, să scoată certificatul medico-legal, în cazul în care este vorba despre o agresiune tipică. După care, se duce la judecătoare și să obțină ordin de protecție."

Abuzurile împotriva femeilor a fost tolerat de-a lungul istoriei. De exemplu, termenul utilizat pe scară largă, "regula degetului mare", vine din dreptul comun englez din 1767, care îi permitea soțului să-și "pedepsească soția cu un bici nu mai gros decât degetul mare."

DANTE STEIN, co-fondator Asociatia Necuvinte "Îmi amintesc de Italia anilor '40,'50,'60. Violența domestică era acceptată, era absolut în ordine ca un bărbat să-și bată nevasta, însă, acum, lumea s-a schimbat. Suntem în anul 2013 și România are încă o problemă cu această violență. Este nevoie să se întrerupă acest lucru. Dacă țara dumneavoastră vrea să se considere o țară modernă, trebuie toleranță zero, împotriva violenței."

Violența domestică nu ține cont de etnie, rasă, statut economic, religie sau vârstă. Adevaratul motiv pentru comportamentul abuziv este, de fapt, dorința de putere și nevoia abuzatorului de a avea total control asupra partenerei de viață. Abuzatorii folosesc deseori alcoolul ca scuză, pentru a evita să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul lor. Asociația Necuvinte a inițiat o campanie, ce va fi lansată în 6 decembrie, în scopul sensibilizării opiniei publice și autorităților, cu privire la acest flagel și la măsurile ce ar trebui luate, pentru stoparea și reducerea fenomenului.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Protest cu tractoare, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Palatul Parlamentului ( 26 Mai 2021 )

  Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.

 • Moarte violentă, concluzia legistului în cazul decesului bărbatului imobilizat de polițiști, la Pitești ( 18 Aprilie 2021 )

  Medicul legist a comunicat, astăzi, cauza decesului bărbatului imobilizat de polițiști pe terasa unui local din Pitești. Legistul a declarat, cităm: „Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit...

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Brazi amplasați sub formă de inimă, în fața Spitalului „Gavril Curteanu” din Oradea ( 22 Decembrie 2020 )

  Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2