Date companie
 
 
 
 

Campanie privind violența domestică, inițiată de Asociația Necuvinte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : campanie, agresori, fenomen, femei, violenta, asociatia, necuvinte, domestiva
 

Violența domestică este inacceptabilă și nu are justificări! Totuși, este un fenomen de actualitate, în societatea românească , iar statisticile sunt alarmante. Aproape 800 de femei au murit din cauza violenței conjugale, în perioada 2004-2011. Mai mult, potrivit statisticilor oficiale publicate de Guvernul României, au fost înregistrate peste 82 de mii de cazuri de agresiuni în familie. Cu toate acestea, în doar 20% din cazuri s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva agresorului.

SIMONA VOICESCU, fondator, Asociația Necuvinte "Statisticile oficiale spun că noi avem sub 1% fenomen al violenței domestice, ceea ce este absurd. Toate statele europene vorbesc de 20-30%, adică vorbim practic de o eroare statistică."

SONIA GHIȚĂ, consilier, terapeut "Aceste conflicte, abuzuri, împreună cu părinții, nu oferă decât un model disfuncțional. Sunt două tipuri de modele parentale în această situație, pe care părinții le pot oferi: agresorul sau victima! Și atunci copilul se dezvoltă și evoluează în prezența unui astfel de mediu."

Pentru a arăta ce se întâmplă în spatele ușilor închise, Asociația Necuvinte a lansat evenimentul de prezentare și sensibilizare "Privește-mă în ochi", cu speranța de a schimba mentalități și a salva vieți. Fotografiile expuse în cadrul evenimentului au reușit să surprindă durerea din mai multe unghiuri.

ANDREI PLESNILĂ, fotograf "Am făcut niște poze simple, cu figuri expresive care atrăgeau atenția prin conținut."

MARCEL IUREȘ, actor "E îngrozitor. Dacă această fundație oprește măcar o palmă pornită spre o femeie, sau un copil, da? ne-am atins scopul."

Asociația non-guvernamentală Necuvinte caută soluții de modificare a legislației. În scopul luptei împotriva discriminării, abuzului și violenței domestice, asociația va lansa campanii de informare și sensibilizare și o linie telefonică, la care victimele abuzurilor vor putea primi ajutor specializat.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2