Date companie
 
 
 
 

Campanie privind violența domestică, inițiată de Asociația Necuvinte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : campanie, agresori, fenomen, femei, violenta, asociatia, necuvinte, domestiva
 

Violența domestică este inacceptabilă și nu are justificări! Totuși, este un fenomen de actualitate, în societatea românească , iar statisticile sunt alarmante. Aproape 800 de femei au murit din cauza violenței conjugale, în perioada 2004-2011. Mai mult, potrivit statisticilor oficiale publicate de Guvernul României, au fost înregistrate peste 82 de mii de cazuri de agresiuni în familie. Cu toate acestea, în doar 20% din cazuri s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva agresorului.

SIMONA VOICESCU, fondator, Asociația Necuvinte "Statisticile oficiale spun că noi avem sub 1% fenomen al violenței domestice, ceea ce este absurd. Toate statele europene vorbesc de 20-30%, adică vorbim practic de o eroare statistică."

SONIA GHIȚĂ, consilier, terapeut "Aceste conflicte, abuzuri, împreună cu părinții, nu oferă decât un model disfuncțional. Sunt două tipuri de modele parentale în această situație, pe care părinții le pot oferi: agresorul sau victima! Și atunci copilul se dezvoltă și evoluează în prezența unui astfel de mediu."

Pentru a arăta ce se întâmplă în spatele ușilor închise, Asociația Necuvinte a lansat evenimentul de prezentare și sensibilizare "Privește-mă în ochi", cu speranța de a schimba mentalități și a salva vieți. Fotografiile expuse în cadrul evenimentului au reușit să surprindă durerea din mai multe unghiuri.

ANDREI PLESNILĂ, fotograf "Am făcut niște poze simple, cu figuri expresive care atrăgeau atenția prin conținut."

MARCEL IUREȘ, actor "E îngrozitor. Dacă această fundație oprește măcar o palmă pornită spre o femeie, sau un copil, da? ne-am atins scopul."

Asociația non-guvernamentală Necuvinte caută soluții de modificare a legislației. În scopul luptei împotriva discriminării, abuzului și violenței domestice, asociația va lansa campanii de informare și sensibilizare și o linie telefonică, la care victimele abuzurilor vor putea primi ajutor specializat.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fetița din Gura Șuții, dispărută vineri, a fost găsită moartă ( 22 Septembrie 2019 )

  Fetița de 11 ani din Gura Șuții, județul Dâmbovița, dispărută vineri, a fost găsită moartă, cu urme de violență pe corp. Trupul neînsuflețit al copilei a fost găsit printre niște tufișuri, într-un lan de porumb din apropierea localității.

 • Campanie de strângerea de semnături, pentru candidatura lui Iohannis la prezidențiale ( 10 August 2019 )

  Klaus Iohannis strânge semnături pentru prezidențiale! Startul campaniei de strângere a semnăturilor s-a dat chiar astăzi, când șeful statului a poposit în Piața Universității din București, însoțit de Ludovic Orban și Rareș Bogdan.

 • Octavian Ursulescu, petrecere aniversară la împlinirea a 72 de ani ( 19 Iulie 2019 )

  Petrecere surpriză la aniversarea a 72 de ani de viață! Cel mai iubit prezentator de spectacole, Octavian Ursulescu, este nu doar un cronicar muzical valoros, dar și un interlocutor alături de care ai putea sta la povești ore în șir.

 • Bilanț dramatic, al accidentelor mortale pe munte ( 17 Iulie 2019 )

  Bilanț alarmant, prezentat de salvamontiști! Potrivit datelor făcute publice de salvatorii muntelui, în luna iunie au fost înregistrate 15 decese, un număr îngrijorător de mare de persoane decedate în urma accidentelor suferite pe munte.

 • Conferința Națională în domeniul Educației, la a V-a ediție ( 6 Iunie 2019 )

  Sistemul de învățământ din România, pus în discuție la Conferința Națională în domeniul Educației, organizată la București. În cadrul celei de-a V-a ediții a conferinței organizate de Asociația „Ține de Noi”, împreună cu Fundația Hanns Seidel – România...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2