Date companie
 
 
 
 

Campanie privind violența domestică, inițiată de Asociația Necuvinte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : campanie, agresori, fenomen, femei, violenta, asociatia, necuvinte, domestiva
 

Violența domestică este inacceptabilă și nu are justificări! Totuși, este un fenomen de actualitate, în societatea românească , iar statisticile sunt alarmante. Aproape 800 de femei au murit din cauza violenței conjugale, în perioada 2004-2011. Mai mult, potrivit statisticilor oficiale publicate de Guvernul României, au fost înregistrate peste 82 de mii de cazuri de agresiuni în familie. Cu toate acestea, în doar 20% din cazuri s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva agresorului.

SIMONA VOICESCU, fondator, Asociația Necuvinte "Statisticile oficiale spun că noi avem sub 1% fenomen al violenței domestice, ceea ce este absurd. Toate statele europene vorbesc de 20-30%, adică vorbim practic de o eroare statistică."

SONIA GHIȚĂ, consilier, terapeut "Aceste conflicte, abuzuri, împreună cu părinții, nu oferă decât un model disfuncțional. Sunt două tipuri de modele parentale în această situație, pe care părinții le pot oferi: agresorul sau victima! Și atunci copilul se dezvoltă și evoluează în prezența unui astfel de mediu."

Pentru a arăta ce se întâmplă în spatele ușilor închise, Asociația Necuvinte a lansat evenimentul de prezentare și sensibilizare "Privește-mă în ochi", cu speranța de a schimba mentalități și a salva vieți. Fotografiile expuse în cadrul evenimentului au reușit să surprindă durerea din mai multe unghiuri.

ANDREI PLESNILĂ, fotograf "Am făcut niște poze simple, cu figuri expresive care atrăgeau atenția prin conținut."

MARCEL IUREȘ, actor "E îngrozitor. Dacă această fundație oprește măcar o palmă pornită spre o femeie, sau un copil, da? ne-am atins scopul."

Asociația non-guvernamentală Necuvinte caută soluții de modificare a legislației. În scopul luptei împotriva discriminării, abuzului și violenței domestice, asociația va lansa campanii de informare și sensibilizare și o linie telefonică, la care victimele abuzurilor vor putea primi ajutor specializat.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România, condamnată la C.E.D.O. într-un caz de violență domestică ( 12 Februarie 2020 )

  România a fost condamnată la CEDO pentru că nu a anchetat cum trebuie un caz de violență domestică. Asociația VeDem Just semnalează cazul. E vorba de o femeie care s-a plâns că a fost lovită de soț, iar acesta...

 • Agresorii jandarmeriței, pedepse cu suspendare ( 28 Decembrie 2019 )

  Închisoare cu suspendare pentru cei șapte bărbați care au agresat o femeie jandarm, la protestul din 10 august 2018 din Piața Victoriei! Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Sectorului 1 al Capitalei și nu este definitivă.

 • Daruri de Crăciun, pentru orfanii din Munteni Buzău ( 24 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii rămași orfani în urma tragicului accident de microbuz din Ialomița. Reprezentanții Asociației Române pentru Propaganda Istoriei Aeronauticii București-Otopeni, in frunte...

 • Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor ( 25 Noiembrie 2019 )

  Este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. În fiecare an, pe 25 noiembrie, este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor.

 • Campanie gratuită de vaccinare anti-HPV, din ianuarie 2020 ( 16 Noiembrie 2019 )

  Vaccinare gratuită anti-HPV, din ianuarie 2020! Ministerul Sănătății a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti-HPV. 20.000 de doze vor fi distribuite, începând cu săptămâna viitoare, la direcțiile de sănătate publică.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2