Date companie
 
 
 
 

Campanie privind violența domestică, inițiată de Asociația Necuvinte

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : campanie, agresori, fenomen, femei, violenta, asociatia, necuvinte, domestiva
 

Violența domestică este inacceptabilă și nu are justificări! Totuși, este un fenomen de actualitate, în societatea românească , iar statisticile sunt alarmante. Aproape 800 de femei au murit din cauza violenței conjugale, în perioada 2004-2011. Mai mult, potrivit statisticilor oficiale publicate de Guvernul României, au fost înregistrate peste 82 de mii de cazuri de agresiuni în familie. Cu toate acestea, în doar 20% din cazuri s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva agresorului.

SIMONA VOICESCU, fondator, Asociația Necuvinte "Statisticile oficiale spun că noi avem sub 1% fenomen al violenței domestice, ceea ce este absurd. Toate statele europene vorbesc de 20-30%, adică vorbim practic de o eroare statistică."

SONIA GHIȚĂ, consilier, terapeut "Aceste conflicte, abuzuri, împreună cu părinții, nu oferă decât un model disfuncțional. Sunt două tipuri de modele parentale în această situație, pe care părinții le pot oferi: agresorul sau victima! Și atunci copilul se dezvoltă și evoluează în prezența unui astfel de mediu."

Pentru a arăta ce se întâmplă în spatele ușilor închise, Asociația Necuvinte a lansat evenimentul de prezentare și sensibilizare "Privește-mă în ochi", cu speranța de a schimba mentalități și a salva vieți. Fotografiile expuse în cadrul evenimentului au reușit să surprindă durerea din mai multe unghiuri.

ANDREI PLESNILĂ, fotograf "Am făcut niște poze simple, cu figuri expresive care atrăgeau atenția prin conținut."

MARCEL IUREȘ, actor "E îngrozitor. Dacă această fundație oprește măcar o palmă pornită spre o femeie, sau un copil, da? ne-am atins scopul."

Asociația non-guvernamentală Necuvinte caută soluții de modificare a legislației. În scopul luptei împotriva discriminării, abuzului și violenței domestice, asociația va lansa campanii de informare și sensibilizare și o linie telefonică, la care victimele abuzurilor vor putea primi ajutor specializat.

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Brazi amplasați sub formă de inimă, în fața Spitalului „Gavril Curteanu” din Oradea ( 22 Decembrie 2020 )

  Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...

 • Secretarul AUR, Sorin Lavric, dat afară din Uniunea Scriitorilor din România ( 9 Decembrie 2020 )

  Uniunea Scriitorilor din România l-a dat afară pe Sorin Lavric, proaspătul secretar al Alianței pentru Unirea Românilor. Decizia a fost luată după ce mass-media au publicat fragmente jignitoare și discriminatorii...

 • Asociația Școlilor Particulare atacă în instanță închiderea școlilor si grădinițelor ( 30 Octombrie 2020 )

  Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ și grădinițelor particulare și de stat închise prin hotărâri ale comitetelor județene pentru situații de urgență.

 • Modificare legislativă privind violența domestică ( 16 Octombrie 2020 )

  Schimbări importante în Codul Penal, în cazul prevederilor privind actele de violență domestică! Urmărirea penală în aceste cazuri poate fi declanșată din oficiu. Totodată, împăcarea dintre persoana agresoare și persoana...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2