Date companie
 
 
 
 

Când geografia produce istorie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Monografie Scoala 59
 

Evenimente de excepție la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Capitală! Sute de elevi și profesori au participat la cea de-a cinsprezecea ediție a Simpozionului de Geografie. Elevii bucureșteni care au obținut premii la Olimpiada de Geografie și la Concursul Național Terra, etapa municipală și națională, au fost premiați cu această ocazie. Totodată, profesorul Școlii Gimnaziale Nr. 59 din București, Călin-Mircea Popa, a prezentat Monografia instituției de învățământ, prima de acest gen a unei școli gimnaziale din București.

CĂLIN-MIRCEA POPA, profesor Școala Gimnazială Nr. 59, autor

"Acum din capul locului vreau să vă spun că e o lucrare deocamdată provizorie. Am început să lucrez la Monografie în urmă cu un an și jumătate și am ajuns aproape la final, adică în momentul de față ea are aproximativ 260 de pagini, dar mai am de adăugat vreo 70-80 de pagini și aștept vacanța de vară ca să pot lucra zi-lumină, ca în agricultură, astfel încât până la sfârșitul verii să vadă lumina tiparului cu sprijinul Administrației Sectorului 6 și în septembrie să putem avea evenimentul de lansare."

CĂTĂLINA SERBAN, inspector școlar pentru Geografie, ISMB

"Monografia Școlii 59 realizată de profesorul Călin Popa este o monografie unicat spun eu deoarece în nicio școală nu s-a realizat o astfel de monografie în sensul în care sunt cuprinși toți elevii din primul an de funcționare al școlii și până în prezent, respectiv 42 de ani pentru Școala 59, toții profesorii care au trecut prin școală, indiferent că au fost câteva luni profesori sau mai mulți ani, deci nu s-a realizat niciodată o astfel de lucrare complexă și completă."

Volumul este o adevărată carte de vizită a instituției de învățământ.

CĂLIN-MIRCEA POPA, profesor Școala Gimnazială Nr. 59, autor

"Monografia continuă și cu prezentarea cadrelor didactice din 1982 până în prezent și a tuturor absolvenților. Am luat toate cataloagele, toate registrele matricole ale școlii din 1982 până în prezent și am desprins de acolo toate numele copiilor absolvenți de clasa a IV-a, respectiv de clasa a VIII-a, unii se regăsesc de două ori în carte și sunt menționate clasele din care au făcut parte, învățătoarea la clasă, profesorul, anul de studiu. Într-un fel, ca o paralelă dincolo de realizarea monografiei, aș putea spune că o dată cu includerea în cartea a unui număr imens de pagini cuprinzând peste 13 mii de absolvenți, am și digitalizat baza de date a școlii."

În volum sunt menționate evenimentele, concursurile sau spectacolele în care au fost implicați elevii și profesorii. Evenimentele de la Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Capitală s-au încheiat cu vizitarea unei expoziții cu fotografii ale profesorului de geografie Petre Stoinea și ale Clubului de Geografie al Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Capitală, din expedițiile pe care le-a realizat în decursul anilor în România și nu numai.


Când geografia produce istorie

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Sărbătoare de suflet ( 28 Noiembrie 2022 )

    Ziua Națională aduce întotdeauna un mesaj de unitate și este un prilej pentru a vorbi despre adevăratele valori și simboluri ale României. Pentru a marca așa cum se cuvine 1 Decembrie, elevii, profesorii și părinții Școlii Gimnaziale Numărul 59 din Capitală au pregătit o serie de activități în care au vorbit despre personalități din diverse domenii. Nu au lipsit cântecele patriotice, eseurile și momentele coregrafice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2