Date companie
 
 
 
 

Sărbătoare de suflet

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Noiembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Monografie Scoala 59
 

Ziua Națională aduce întotdeauna un mesaj de unitate și este un prilej pentru a vorbi despre adevăratele valori și simboluri ale României. Pentru a marca așa cum se cuvine 1 Decembrie, elevii, profesorii și părinții Școlii Gimnaziale Numărul 59 din Capitală au pregătit o serie de activități în care au vorbit despre personalități din diverse domenii. Nu au lipsit cântecele patriotice, eseurile și momentele coregrafice.

AMBIANȚĂ MUZICALĂ 

Interpretarea cântecului militar "Treceți, batalioane române, Carpații!" a însemnat un moment emoționant pentru toți cei prezenți.

"Treziți-vă, români!" a fost un alt cântec ales de elevii din Corul "Speranțe" ai Școlii Gimnaziale Numărul 59.

Spectacolul pregătit de elevi, sub îndrumarea cadrelor didactice, a continuat cu o demonstrație de gimnastică ritmică a Alinei Mihaela Benga.

Au urmat recitaluri de poezii și teatru scurt.

Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie,
Țara mea de glorii, țara mea de dor?
Brațele nervoase, arma de tărie,
La trecutu-ți mare, mare viitor!
Fiarbă vinu-n cupe, spumege pocalul,
Dacă fiii-ți mândri aste le nutresc;
Căci rămâne stânca, deși moare valul,
Dulce Românie, asta ți-o doresc.

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială Numărul 59

"Sunt cântece selectate cu atenție să fie românești, să fie cât mai aproape de stilul nostru și nu vorbesc numai de români, vorbesc de toate naționalitățile, au fost fetițele noastre de la gimnastică, ele au câștigat medalii și au venit să ofere celor care au fost în sală grația lor, dorința lor de a fi performante și, bineînțeles au fost copilașii mai mici cu partea instrumentală, să nu uităm că poezia și muzica sunt două elemente care ne leagă foarte mult."

CARINA CREOȘTEANU, elevă, Școala Gimnazială Numărul 59

"Reprezentațiile noastre de 1 Decembrie au fost unele speciale alese, au fost copii cu un talent, vrem să arătăm că orice copil de oricare vârstă are un talent în el și că orice om și-l poate descoperi fie mai mare, fie mai mic."

Tot astăzi a fost prezentat și primul volum al Monogafiei Școlii Gimnaziale Numărul 59 din Capitală. Lucrarea profesorului Călin-Mircea Popa este prima de acest gen a unei Școli Gimnaziale din București.

CĂLIN-MIRCEA POPA, autor

“Niciodată toamna n-a fost mai frumoasă, spunea Tudor Arghezi. A fost o toamnă deosebită în acest an, iar pentru noi cei care muncim la Școala 59 se pare că este o toamnă și mai frumoasă. Mi-am dat seama, odată cu finalizarea acestui prim volum, mi-am dat seama că sunt foarte multe lucruri de spus despre Școala 59.”

Vom reveni mâine cu mai multe detalii despre primul volum al acestei monografii, o carte de suflet, la Știrile Național TV, de la ora 18.30.


Sărbătoare de suflet

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2