Date companie
 
 
 
 

Când va circula metroul din Drumul Taberei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : metrou, magistrala
 

Vești bune pentru bucureșteni! Lucrările de finisaje la stațiile Favorit și Orizont de pe linia de metrou Drumul Taberei sunt executate în proporție de 98%! La stația Râul Doamnei, lucrările de structură sunt gata în proporție de peste 90%, iar finisajele 15%. La Romancierilor, finisajele sunt făcute în proporție de 90%, în timp ce la stația Parc Drumul Taberei, unde sunt 5 căi de acces la metrou și două la peroanele de tramvai, 63% din finisaje sunt realizate. Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor după o vizită a ministrului Lucian Șova pe șantierele Magistralei 5 de metrou Râul Doamnei – Eroilor. Ministrul Șova le cere constructorilor și celor din conducerea Metrorex să accelereze la maximum ritmul de lucru. La rândul său, Șova a promis că va lua măsuri pentru a putea fi făcute și recepții parțiale ale lucrărilor.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Metroul din Drumul Taberei ar putea fi dat în folosință abia la jumatatea anului viitor, cu o întârziere de câțiva ani. Pe noua linie a Magistralei 5 vor circula inițial zece trenuri Bombardier, care există deja în flotă și vor fi redistribuite de pe alte magistrale, iar ulterior Metrorex va achiziționa noi trenuri."

Noua linie de metrou are aproape 7 km și va avea 10 stații și un depou. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,12 miliarde lei cu TVA, iar contractele au fost semnate în anul 2011. Termenul inițial de finalizare era 2015, însă a fost amânat de mai multe ori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Stația dintre Berceni și Șoseaua de Centură va fi gata în 2021 ( 4 Decembrie 2018 )

  O nouă stație de metrou va fi construită pe Magistrala 2! Metrorex și Primăria Sectorului 4 al Capitalei vor demara un proiect comun de construcție a unei stații de metrou la nivel suprateran, între stația de metrou Berceni, actual capăt de linie al Magistralei M2, și Șoseaua de Centură. 

 • Greva generală de la metrou, suspendată ( 20 Noiembrie 2018 )

  Sindicaliștii de la metrou suspendă greva generală, programată să înceapă miercuri și care ar fi urmat să se desfășoare pe perioadă nedeterminată, între orele 4.00 și 16.00. Motivul: înainte de a protesta, ei ar vrea să negocieze...

 • Angajații Metrorex solicită majorarea salariilor cu 42% ( 15 Noiembrie 2018 )

  Grevă de avertisment la metrou, în această dimineață! Timp de două ore, în intervalul 4:00 - 6:00, nici un tren nu a circulat. Angajații Metrorex sunt nemulțumiți de salarii.

 • Incident la metrou ( 9 Octombrie 2018 )

  Momente de panică la metrou, în stația Aurel Vlaicu, în această dimineață!.O femeie a căzut pe șine, fiind lovită de un tren care circula în direcția Berceni.

 • Metrorex: Negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat ( 24 August 2018 )

  Metrorex anunță continuarea protestelor, luni și marți, în fața sediului Guvernului. Decizia vine după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat. Unitatea Sindicatul Liber Metrou s-a întâlnit, vineri cu conducerea Ministerului Transporturilor și a Metrorex, cu care nu s-a înțeles însă în privința revendicărilor. 

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 14 Dec. 2018

1 EUR = 4.6540 RON
0.0055
1 USD = 4.1197 RON
0.0336
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2