Date companie
 
 
 
 

Când va circula metroul din Drumul Taberei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : metrou, magistrala
 

Vești bune pentru bucureșteni! Lucrările de finisaje la stațiile Favorit și Orizont de pe linia de metrou Drumul Taberei sunt executate în proporție de 98%! La stația Râul Doamnei, lucrările de structură sunt gata în proporție de peste 90%, iar finisajele 15%. La Romancierilor, finisajele sunt făcute în proporție de 90%, în timp ce la stația Parc Drumul Taberei, unde sunt 5 căi de acces la metrou și două la peroanele de tramvai, 63% din finisaje sunt realizate. Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor după o vizită a ministrului Lucian Șova pe șantierele Magistralei 5 de metrou Râul Doamnei – Eroilor. Ministrul Șova le cere constructorilor și celor din conducerea Metrorex să accelereze la maximum ritmul de lucru. La rândul său, Șova a promis că va lua măsuri pentru a putea fi făcute și recepții parțiale ale lucrărilor.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Metroul din Drumul Taberei ar putea fi dat în folosință abia la jumatatea anului viitor, cu o întârziere de câțiva ani. Pe noua linie a Magistralei 5 vor circula inițial zece trenuri Bombardier, care există deja în flotă și vor fi redistribuite de pe alte magistrale, iar ulterior Metrorex va achiziționa noi trenuri."

Noua linie de metrou are aproape 7 km și va avea 10 stații și un depou. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,12 miliarde lei cu TVA, iar contractele au fost semnate în anul 2011. Termenul inițial de finalizare era 2015, însă a fost amânat de mai multe ori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Magistrala 5 a metroului bucureștean, finalizată ”posibil” până la sfârșitul anului ( 18 Februarie 2019 )

  Magistrala 5 a metroului bucureștean nu pare să iasă de sub zodia incertitudinii! Într-o vizită de lucru efectuată, astăzi, pe tronsonul Eroilor, Drumul Taberei, Valea Ialomiței, directorul general al Metrorex, Dumitru Șodolescu, a declarat...

 • O persoană a murit, după ce a fost lovită de metrou, în stația Piața Romană ( 3 Ianuarie 2019 )

  O persoană a murit, după ce a fost lovită de metrou, în galeria subterană din stația Piața Romană. Victima a fost găsită la aproximativ 50 de metri de peron. Metrorex a închis imediat stațiile de metrou Piața Romană și Piața Victoriei. 

 • Transport în comun, în noaptea de Revelion ( 31 Decembrie 2018 )

  Vești bune pentru bucureșteni! Metroul, autobuzele și tramvaiele vor asigura transportul călătorilor, pe parcursul întregii nopți de revelion. Metrorex a anunțat că în noaptea dintre ani, trenurile de metrou vor circula de la miezul nopții până la ora 1:00, la un interval de 10 minute, iar de la ora 1:00 până la ora 5:00, la un interval de 20 minute.

 • Stația dintre Berceni și Șoseaua de Centură va fi gata în 2021 ( 4 Decembrie 2018 )

  O nouă stație de metrou va fi construită pe Magistrala 2! Metrorex și Primăria Sectorului 4 al Capitalei vor demara un proiect comun de construcție a unei stații de metrou la nivel suprateran, între stația de metrou Berceni, actual capăt de linie al Magistralei M2, și Șoseaua de Centură. 

 • Greva generală de la metrou, suspendată ( 20 Noiembrie 2018 )

  Sindicaliștii de la metrou suspendă greva generală, programată să înceapă miercuri și care ar fi urmat să se desfășoare pe perioadă nedeterminată, între orele 4.00 și 16.00. Motivul: înainte de a protesta, ei ar vrea să negocieze...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 26 Mar. 2019

1 EUR = 4.7564 RON
0.0026
1 USD = 4.2005 RON
-0.0008
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2