Date companie
 
 
 
 

Când va circula metroul din Drumul Taberei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Aprilie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : metrou, magistrala
 

Vești bune pentru bucureșteni! Lucrările de finisaje la stațiile Favorit și Orizont de pe linia de metrou Drumul Taberei sunt executate în proporție de 98%! La stația Râul Doamnei, lucrările de structură sunt gata în proporție de peste 90%, iar finisajele 15%. La Romancierilor, finisajele sunt făcute în proporție de 90%, în timp ce la stația Parc Drumul Taberei, unde sunt 5 căi de acces la metrou și două la peroanele de tramvai, 63% din finisaje sunt realizate. Anunțul a fost făcut de Ministerul Transporturilor după o vizită a ministrului Lucian Șova pe șantierele Magistralei 5 de metrou Râul Doamnei – Eroilor. Ministrul Șova le cere constructorilor și celor din conducerea Metrorex să accelereze la maximum ritmul de lucru. La rândul său, Șova a promis că va lua măsuri pentru a putea fi făcute și recepții parțiale ale lucrărilor.

CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"Metroul din Drumul Taberei ar putea fi dat în folosință abia la jumatatea anului viitor, cu o întârziere de câțiva ani. Pe noua linie a Magistralei 5 vor circula inițial zece trenuri Bombardier, care există deja în flotă și vor fi redistribuite de pe alte magistrale, iar ulterior Metrorex va achiziționa noi trenuri."

Noua linie de metrou are aproape 7 km și va avea 10 stații și un depou. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,12 miliarde lei cu TVA, iar contractele au fost semnate în anul 2011. Termenul inițial de finalizare era 2015, însă a fost amânat de mai multe ori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Metrorex: Negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat ( 24 August 2018 )

  Metrorex anunță continuarea protestelor, luni și marți, în fața sediului Guvernului. Decizia vine după ce negocierile cu Ministerul Transporturilor au eșuat. Unitatea Sindicatul Liber Metrou s-a întâlnit, vineri cu conducerea Ministerului Transporturilor și a Metrorex, cu care nu s-a înțeles însă în privința revendicărilor. 

 • Măsuri speciale de Paște ( 7 Aprilie 2018 )

  Măsuri speciale de Paște. Asistența medicală pentru cazurile urgente din Capitală va fi asigurată astăzi, dar și în zilele de Paște de nouă spitale, în timp ce Serviciul de Ambulanță București-Ilfov are program normal și echipaje suplimentare.

 • Înjunghiat în parc ( 5 Ianuarie 2018 )

  Scenele terifiante continuă în zona stațiilor de metrou. Un tânar de 26 de ani a fost înjunghiat chiar în parcul de lânga stația Politehnica. Totul s-a întâmplat fulgerator. 

 • Criminala de la metrou, arestată ( 13 Decembrie 2017 )

  Femeia care a omorât o tânără, îimpingând-o pe linia de metrou, a fost prinsă de polițiști în cursul nopții de marți spre miercuri. Anchetatorii bănuiesc că femeia ar avea probleme psihice.

 • Circulație feroviară îngreunată, din cauza furturilor de relee pe calea ferată ( 19 Noiembrie 2017 )

  Furt de componente de pe calea ferată, între Fundulea și Sărulești! Circulația feroviară pe magistrala București-Constanța s-a desfășurat cu dificultate, duminică dimineață, iar trenurile au acumulat întârzieri mari, din cauza...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 21 Sep. 2018

1 EUR = 4.6559 RON
0.0040
1 USD = 3.9517 RON
-0.0226
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2