Date companie
 
 
 
 

Metroul din Drumul Taberei, inaugurat cu fast

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Septembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : metrou, Drumul Taberei
 

Avem metrou în Drumul Taberei! Un eveniment ce ar putea fi catalogat drept unul "istoric" pentru infrastructura din București după multe amânări și promisiuni.

"După nouă ani de la demararea lucrărilor, Magistrala 5 a metroului, secțiunea Eroilor – Drumul Taberei a fost dată astăzi în funcțiune. Mulți dintre români nu se mai așteptau la această minune, însă iată că s-a întâmplat." 

"Până la urmă trebuia să se deschidă. Mă așteptam mai devreme, sincer, trebuia mult mai devreme să se întâmple acest eveniment, dar până la urmă se deschidă, și e bine, o să se decongestioneze traficul din Drumul Taberei, cred că e cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru cartier. "

"Da, este bună pentru cei care stau în zonă o să îi ajute foarte mult. S-a întârziat foarte mult, multe amânări...Asta din cauza autorităților din România, din cauza la Primărie și alte instituții."

Oficialii nu au putut rata inaugurarea!

KALUS IOHANNIS,  președintele României

"Este o mare realizare, trebuie să recunoaștem acest lucru, este cert după Revoluție cea mai mare realizare de acest tip, de tip metrou din România. Sigur nu a fost ușor până aiciea și această linie risca să devină așa un fel de legendă, o legendă a amânărilor, dar iată a venit un Guvern hotărât care a dorit să dovedească că și astfel de lucrări pot fi finalizate cu succes și iată că se inaugurează. Această realizare, cu certitudine contribuie la îmbunătățirea vieții în București."

LUDOVIC ORBAN, premierul României

"Lucrurile uneori le așază Dumnezeu astfel încât să pară coincidență, coincidența face că domnul director general Gabriel Mocanu era directorul general al Metrorex în 2008 și subsemnatul era Ministrul Transporturilor. Atunci când au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv de investiții când am negociat finanțarea din partea băncii europene de investiții și de asemenea anul în care a fost adoptată strategia de dezvoltare a metroului care cuprinde extinderile de magistrale care sunt prevăzute astăzi în diferite faze de realizare."

LUCIAN BODE,  ministrul Transporturilor

"Asistăm astăzi la un moment istoric pentru tot ce înseamnă înseamnă transportul public de călători în București, pentru tot ce înseamnă transportul public cu metroul în Capitala României. Punerea în funcțiune cu călători a Magistralei M5 – Drumul Taberei, cu cele zece stații, un depou, respectiv șapte kilometri de linie dublă. Toate fiind proiectate și construite de la zero, reprezintă pe departe, cea mai mare realizare a companiei Metrorex din toți cei 41 de ani de activitate. "

Magistrala 5 a fost pusă în funcțiune de astăzi de la ora 14.00.


Metroul din Drumul Taberei, inaugurat cu fast

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2