Date companie
 
 
 
 

Canicula provoacă mari întârzieri în traficul feroviar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cald, trenuri, intarzieri, ferata, cale
 

Vremea toridă provoacă necazuri și românilor care aleg în această perioadă să călătorească, pe calea ferată. Numai într-o singură zi, din cele 1.500 de trenuri aflate în trafic, 250 au înregistrat întârzieri de peste 3 mii de minute! Din cauza caniculei, care provoacă dilatarea șinelor, garniturile feroviare circulă cu o viteză redusă cu 20-30 kilometri pe oră.

OANA BRÂNZAN, purtător de cuvânt CFR Infrastructură "Se inregistreaza intarzieri in special in zonele afectate de codul galben de canicula de 30, 40 minute in prima parte a zilei. Intarzieri mai mari de 40, 60 de minute se pot inregistra in a doua partea a zilei."

În plus, de multe ori se întâmplă ca în vagoane să fie la fel de cald ca afară.

VOX "Dacă dau drumul la aer condiționat, e bine, dacă nu dau drumul, e jale. Te coci!"

Asta, însă, nu-i împiedică pe români să meargă cu trenul. Ba chiar, pe rutele de vacanță, vânzarea biletelor au crescut.

ADRIAN VLAICU, purtător de cuvânt, C.F.R. Călători "Spre exemplu, ultimul weekend a inregistrat pe zona montană o creștere cu 16% a numărului de călători față de weekendul anterior."

In această vară, temperaturile caniculare s-au instalat mai repede, așa că trenurile au început să circule cu restricții de viteză încă din iunie, cu o lună mai devreme decât în anii anteriori.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2