Date companie
 
 
 
 

Case în pericol de prăbușire din cauza umezelii, într-un sat din Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, mehedinti, Dunare, apa, gospodarii, terenuri, crivina, pivnite, panza, freatica, mlastina
 

Situație disperată în Crivina, județul Mehedinți! Zeci de gospodării stau să se prăbușească, pivnițele sunt pline cu apă, iar grădinile sunt inundate. Oamenii spun că de vină sunt ploile abundente care par să nu se mai oprescă de un an.

AMBIANȚĂ "Totul numai o apă. Acolo e de doi metri adâncime."

Satul Crivina s-a transformat într-o adevarată mlaștină, din cauză că apa acumulată în urma ploilor nu are unde să se scurgă și, chiar dacă oamenii reușesc să o evacueze, în câteva minute se adună la loc. Localnicii se tem că pereții caselor, îmbibați total de apă, se vor prăbuși.

AMBIANȚĂ "- Doamne, căzu peretele dinspre sală. Uitați și aici, partea asta. - Din cauza apei, mamaie? - Din cauza apei, da. Păi, dacă a intrat apa aici, ce să fac? Unde să mă duc?"

VOX "Peste tot este apă! Nu avem ce să mai facem, casa asta a fost înconjurată de apă. Și la dormitorul unde dormim și noi apa a început să urce."

VOX "- Fântâna a picat, beciurile sunt pline. Tot, toată casa se lasă în jos. - Există pericolul să vă cadă și casa? - Da, normal, deja e crăpată. A crăpat!"

În ajutorul localnicilor au venit pompierii din Mehedinți. Munca pentru evacuarea apei pare, însă, în zadar.

JENICĂ CICIC, primar, com. Burila Mare, jud. Mehedinți "Nu de la ploaie vine, de la pânza freatică, care e la nivel cu Dunărea. Singura chestie, după mine, dacă ar fi să fie și bani, e o conductă mare. Să vii de aici și să fie în permanență. Vine apa și să se ducă în padure. Uitați, e malul destul de mare. Deci, eu altă variantă nu văd."

Oamenii trăiesc cu groază la gândul că locuințele lor vor fi distruse și nu vor avea unde să se ducă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2