Date companie
 
 
 
 

Câștigătorii burselor JTI pentru jurnaliști

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Decembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spanu, castigatori, premii, jurnalisti, burse, jti, vasiloiu
 

Bursele JTI pentru Jurnaliști și-au anunțat cîștigătorii! Producătorul jurnalului de știri Național TV, Alexandra Spânu, se numără printre marii câștigători. Prima etapă a constat într-un stagiu intens de pregătire în care 21 de jurnaliști din România și Republica Moldova au aprofundat, din zori și până-n noapte, tematici legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

CRISTINA VASILOIU, co-președinte, Fundația Euromonitor pentru Excelență ”O dată ce te-ai îmbolnăvit de jurnalism, nu te mai faci bine până mori.”

Ceremonia de anunțare a câștigătorilor a avut loc la București, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene, în prezența șefei Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote. Potrivit organizatorilor, selecția câștigătorilor nu a fost una ușoară.

CRISTINA VASILOIU, co-președinte, Fundația Euromonitor pentru Excelență ”Sunt foarte buni, e foarte greu să alegem. E extrem de greu să faci selecția, am început să punem probe din ce în ce mai grele. Un lucru minunat!”

DOREL FRONEA, speaker, ”Problematica frontierelor UE și a securizarea lor” ”Jurnaliștii au fost...a fost absolut fenomenal.”
 
Premianții vor beneficia de un stagiu de pregătire de o săptămână la Bruxelles iar trei dintre aceștia vor beneficia și de un stagiu de pregătire profesională de trei săptămâni în cadrul unei prestigioase organizații de presă europene.

TUDOR DESPINA, bursier ”E prima dată când câștig, nu am mai avut în viața mea. Am puține emoții, nu mă așteptam să câștig. Cred că o să fie o experiență interesantă.”

IOANA MATEI, bursieră ”Sunt foarte emoționată și dornică să începem și să învățăm cât mai multe lucruri. Pentru mine intru cu încredere pe ea.”

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști a fost lansat în 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii inițiat de National Forum Foundation în anii ’90, iar din 2010 programul este organizat de către Fundația Euromonitor pentru Excelență. De atunci, sute de jurnaliști și-au dezvoltat cunoștințele și au obținut o expertiză în problematica europeană prin practica profesională specializată, mai întâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ziua Jurnalistului Român ( 28 Iunie 2021 )

  Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat distincțiile "Credință și loialitate" jurnaliștilor care au demonstrat de-a lungul timpului pasiune și devotament pentru meseria pe care și-au ales-o.

 • Audiat în ancheta de la Caracal, procurorul Zăvoianu a fugit de jurnaliști ( 29 August 2019 )

  Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, audiat mai bine de cinci ore la Secția specială pentru investigarea infracțiunilor din Justiție! Cătălin Zăvoianu a trebuit să dea explicații despre maniera în care procurorii...

 • Concurs de snowmobile, în stațiunea Stâna de Vale ( 23 Februarie 2019 )

  Motoare turate la maximum, în regatul zăpezii de la Stâna de Vale! 50 de participanți din din România și șase din Polonia s-au luat la întrecere în cadrul celei de-a șasea ediții a concursului de snowmobile EMF Extreme, organizat...

 • ”Alerg pentru o cauză”, la a VII-a ediție ( 27 Noiembrie 2018 )

  A VII-a ediție, a evenimentului „Alerg pentru o cauză”, s-a încheiat! Startul participanților a fost dat sâmbătă, la ora 9, în Parcul Botanic din Timișoara. Sportivii au ajuns la finish duminică, în fața Colegiului Național...

 • Competiție internațională de golf, la Pianu de Jos ( 10 Iunie 2018 )

  Golful câștigă teren în România! Clubul de golf Paul Tomiță și-a deschis porțile, în acest weekend, pentru primul eveniment din seria, PRO–AM Golf for Everyone, organizat de Asociația Golferilor Profesioniști la Pianu de Jos, în județul Alba.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2