Date companie
 
 
 
 

Ziua Jurnalistului Român

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Iunie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinta, spanu, uniunea, Eminescu, ciulinaru, distinctii, ziaristi, jurnalism, loialitate
 

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a acordat distincțiile "Credință și loialitate" jurnaliștilor care au demonstrat de-a lungul timpului pasiune și devotament pentru meseria pe care și-au ales-o. Premiile au fost decernate de Ziua Ziaristului Român. Organizația a ales această dată întrucât 28 Iunie 1883 a fost ziua în care Mihai Eminescu a fost scos cu forța din viața publică. Ziua în care, practic, presa a fost arestată, dat fiind că Eminescu era, la momentul acela, cea mai puternică voce publică. Un prilej pentru a ne aminti și de Imnul Jurnalistului, al compozitorului Mihai Napu.

AMBIANȚĂ "Ție ți-a fost dat și ți-a fost lăsat, să fii mărturia, clipei, veșnicia. Ia-ți zălog doar conștiința ta, jurnalistule!"

DORU DINU GLĂVAN, președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România "Ne bucurăm că suntem aici, în această sală primitoare, o gazdă bună a evenimentelor culturale. Nu aș vrea să vă rețin prea mult despre Uniunea Ziariștilor Profesioniști, care nu este nici redacția de știri de presă, este pur și simplu organizație de breaslă. Cu membri și nemembri."

Rând pe rând, pe scena Studioului „Horia Bernea” din cadrul Muzeului Țăranului Român au urcat jurnaliști care au avut ceva de spus în presa românească, timp de decenii.

ION CRISTOIU, jurnalist "Presa pe hârtie a murit. Trebuie să ne adaptăm la presa online. Este o prostie cine spune că presa online nu presupune profesionalism."

Din partea Național TV au fost premiați Călin Mircea Popa, director general al postului Național TV, Denis Ciulinaru, director de programe al Național FM și Alexandra Spânu, producător al Știrilor Național TV și al emisiunii de dezbatere Miezul Problemei.

ALEXANDRA SPÂNU, producător, Știri Național TV "Este un premiu care mă onorează și care ne bucură ca instituție. Mi-am dorit întotdeauna să fac jurnalism. Din adolescență, am vrut, însă, să fac presă scrisă sportivă, dar n-a fost să fie. A ieșit producție de televiziune și zic eu că a ieșit bine. Acest premiu este o dovadă în plus și vine după un an dificil pentru noi toți, atât pentru cei aflați în spatele camerelor, dar mai ales pentru cei aflați în fața camerelor de luat vederi. A fost un an în care ne-am bazat foarte mult pe tehnologie cu toții, deși eu cred că tot pixul rămâne sfânt în această meserie."

DENIS CIULINARU, director de programe, Național FM "Eu l-aș cita pe Arghezi, care spunea că presa e plămânul unei națiuni și știm că e un organ vital. Deci, fără presă, națiunea nu prea are cum să existe. E complicat momentul pe care îl traversăm și din pricina pandemiei, dar și pentru faptul că presa s-a transformat în cei 30 și ceva de ani, de la revoluție încoace."

A fost o zi în care, mai mult decât oricând, spiritul solidarității de breaslă și-a pus amprenta. Le spunem și noi La mulți ani jurnaliștilor români de pretutindeni!


Ziua Jurnalistului Român

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Secretarul AUR, Sorin Lavric, dat afară din Uniunea Scriitorilor din România ( 9 Decembrie 2020 )

  Uniunea Scriitorilor din România l-a dat afară pe Sorin Lavric, proaspătul secretar al Alianței pentru Unirea Românilor. Decizia a fost luată după ce mass-media au publicat fragmente jignitoare și discriminatorii...

 • România ocupă ultimul loc în U.E. la cheltuielile cu sănătatea, arată datele Eurostat ( 2 Decembrie 2020 )

  România, codașa Uniunii Europene, în ceea ce privește cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor! Țara noastră a alocat în anul 2018 doar 580 de euro pe cap de locuitor, pentru sănătate, situându-se pe...

 • Mihai Eminescu, omagiat ( 15 Iunie 2020 )

  Mihai Eminescu, comemorat la 131 de ani de la moarte! Zeci de persoane au asistat la o slujbă de pomenire, la Cimitirul Bellu din București. A fost oficiat un parastas și au fost depuse coroane de flori, în semn de omagiu. Oameni de cultură și admiratori ai operei eminesciene au ținut cuvântări și au recitat poezii ale marelui nostru poet.

 • Slujba de duminică, pe Național 24 PLUS ( 25 Mai 2020 )

  Credința intră în casele noastre, cu ajutorul televiziunii Național 24 Plus! În prezent, lumea este în plină schimbare, iar rugăciunea ne apropie și ne ajută să mergem mai departe. Românii au ales ca, ieri, să se....

 • ”Sfârșitul nu-i aici”, o campanie pentru încredere în viitor ( 28 Aprilie 2020 )

  "Sfârșitul nu-i aici"! Ne alăturăm campaniei lansate de îndrăgitul artist Adrian Enache, menite să reînvie optimismul, încrederea, speranța că vom ieși cu bine din criza coronavirusului. Mesajul muzical lansat de Adrian Enache...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2