Date companie
 
 
 
 

Cauzele răspândirii comunitare a coronavirusului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Noiembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : firme, transport, petreceri, coronavirus, raspandire
 

În sfârșit, se întrevăd principalele medii de transmitere a coronavirusului. În condițiile creșterii îngrijorătoare, de la o zi la alta, a numărului de infectrări, specialiștii din Sănătate au ajuns la concluzia că transportul în comun, petrecerile și firmele în care nu sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului sunt responsabile de fenomenul de transmitere în rândul populației.

CARMEN DOROBĂȚ, manager, Spitalul de Boli Infecțioase din Iași „Putem spune că sunt principalele zone, pentru că este foarte clar, pentru că este suficient să ne închipuim, că acolo se produce cea mai mare aglomerație și grad de socializare. Pentru că aici este teama noastră, a medicilor, de ușurința cu care acest virus se transmite, iar, în momentul în care și noi intervenim în această ușurință, în sensul că se socializează, nu se păstrează distanța fizică, este clar că acestea sunt zone care se înscriu în primul rând. Pentru a evita aceste zone, în primul rând, trebuie să avem noi grijă de sănătatea noastră și să credem în ceea ce spun doctorii.” 

OANA PASCARU, reporter „Pentru a preveni răspândirea coronavirusului și, implicit, infectarea, sunt valabile, în continuare, câteva măsuri de protecție care și-au dovedit eficacitatea pe parcursul pandemiei. Este vorba de purtarea corectă a măștii de protecție, care trebuie să acopere nasul și gura, distanțarea socială și igiena mâinilor.”« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Temeri legate de eficacitatea vaccinului împotriva coronavirusului și de perioada de imunitate ( 20 Ianuarie 2021 )

  Producătorii vaccinurilor Pfizer și Moderna, aprobate în Uniunea Europeana și folosite și în România, susțin că produsele lor au o eficacitate de circa 95% în prevenirea simptomelor ușoare și severe ale bolii COVID-19.

 • Localități pregătite de carantină ( 19 Noiembrie 2020 )

  Orașul Constanța intră în carantină din weekend, după ce a ajuns la o rată de infectare cu SARS CoV-2 de 8,78 la mia de locuitori. Decizia de carantinare a fost adoptată joi, în ședința Comitetului Județean...

 • Focar de coronavirus, în Spitalul de Psihiatrie Nucet ( 19 Noiembrie 2020 )

  Focar de coronavirus, la Spitalul de Psihiatrie din orașul Nucet, județul Bihor! Unitatea sanitară a intrat în carantină, după ce 17 pacienți și mai multe cadre medicale s-au infectat cu Sars CoV-2.

 • Copiii cu boli cronice, vulnerabili în fața SARS CoV-2 ( 10 Noiembrie 2020 )

  Deși copiii fac în general forme ușoare de COVID 19, există categorii vulnerabile care sunt mai sensibile la noul coronavirus, spun specialiștii. Este vorba de copii supraponderali sau cu afecțiuni cronice.

 • România, în carantină parțială ( 9 Noiembrie 2020 )

  De astăzi, timp de 30 de zile, România se află în carantină parțială, după ce Ordonanța de Urgență și Hotărârea de Guvern, care stabilesc o serie de restrictii la nivel national, au fost publicate în Monitorul Oficial! Astfel...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2