Date companie
 
 
 
 

Cavalerii medievali s-au războit în Piața Sfatului din Brașov, în cadrul festivalului "Turnirul Cetăților"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cavaleri, Turnir
 

Cavalerii, domnițele și menestrelii au invadat Piața Sfatului din Brașov, la festivalul "Turnirul Cetăților". Frumoasele prințese au dansat, spre plăcerea publicului, iar cavalerii au dus lupte pe viață și pe moarte, au îndurat lovituri crunte de bici, apoi și-au arătat măiestria în ale călăritului.

AMBIANȚĂ (luptă între cavaleri)

Printre cele mai așteptate momente s-au numărat Turnirul Călare și parada cavalerilor prin centrul vechi al Brașovului.

AMBIANȚĂ (paradă cavaleri)

VOX: "El este Petre, un cal din rasã frizian olandez, de opt ani, pregătit foarte bine în turnee și în turnir, la spectacole medivale și în filme."

CRISTIAN MACEDONSKI, organizator: "Piața Sfatului era un loc care încã din perioada medievalã a fost cel mai popular loc din Brașov și am readus flerul medieval în inima cetãții Brașov."

VOX: "Acesta e un coif grecesc, din Grecia anticã, probabil cã l-ați vãzut și prin filme, din alamã, acesta este din Evul Mediu, din Anglia."

VOX: "Ca-n Evul Mediu, adica ne transpun destul de mult în atmosfera Evului mediu, mai ales că e și într-un cadru medieval, e foarte frumos."

VOX. "-Ce ți-a plãcut pânã acum cel mai mult? -Demonstrațiile de luptã. -Cum ți s-au pãrut? -Foarte frumoase."

Turnirul Cetăților s-a încheiat cu evenimentul de la Brașov. În weekend-urile trecute, cavalerii au fost la Bran și la Fãgãraș.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Serbările medievale din Cetatea Bistriței, o călătorie în timp ( 25 Iunie 2017 )

  Călătorie în timp, în cetatea Bistriței! Serbările medievale sunt în plină desfășurare, iar domnițele, cavalerii, calfele și menestrelii ne transpun într-o lume aparte, plină de culoare și dinamism.

 • Sărbătoare în Cetatea Bistriței, cu domnițe și cavaleri, întreceri de luptă, dansuri și muzică ( 24 Iunie 2017 )

  Domnițele și cavalerii au cucerit cetatea Bistriței! Nu oricum, ci prin dans și luptă dreaptă și nu oricând, ci în timpul unei noi ediții a serbărilor medievale. Iar castelanul Săsărman le-a fost îndrumător...

 • Zeci de cavaleri medievali în Cetatea Fãgãrașului ( 12 August 2013 )

  Cetatea Făgărașului a fost luatã cu asalt de zeci de cavaleri medievali. Turiștii și localnicii au avut ocazia sã admire demonstrații de lupte și dansuri medievale. Una dintre atracțiile Festivalului Turnirului Cetăților a fost parada cavalerilor.

 • Turneu de lupte medievale, la Cluj Napoca ( 31 Martie 2013 )

  Lupte medievale, în parcul Iuliu Hațieganu, din Cluj Napoca. Tinerii pasionați de istorie și-au pus armurile și s-au înarmat cu săbii și sulițe, pentru a se înfrunta în primul turneu de lupte medievale orgnizat la Cluj. 18 tineri curajoși s-au înscris în turneu, pentru a-și arăta măiestria în mânuirea armelor medievale. Luptele s-au desfășurat după doua reguli foarte stricte și un arbitru de centru și trei de margine au avut grijă ca luptătorii să le respecte cu sfințenie.

 • Paradă militară medievală, pe străzile Hunedoarei ( 16 Decembrie 2012 )

  Eveniment impresionant, pe străzile municipiului Hunedoara, acolo unde Garda de Onoare a Cetății din Alba Iulia a luat parte la o paradă militare medievală, împreună cu reprezentanții Asociațiilor "Ordinul Cavalerilor de Hunedoara" și "Castelul din Carpați". Atmosfera a fost întregită de Cimpoierii din Transilvania.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2