Date companie
 
 
 
 

Zeci de cavaleri medievali în Cetatea Fãgãrașului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fagaras, cetate, Turnir
 

Cetatea Făgărașului a fost luatã cu asalt de zeci de cavaleri medievali. Turiștii și localnicii au avut ocazia sã admire demonstrații de lupte și dansuri medievale. Una dintre atracțiile Festivalului Turnirului Cetăților a fost parada cavalerilor.

AMBIANȚĂ (cavalerii în parada)

Sutele de oameni prezenți la festival au putut admira și tabãra cavalerilor medievali. I-a uimit autenticitatea costumelor și armelor.

AMBIANȚĂ (cavaler prezinta un topor): "Ãsta e un topor de luptã , perfect pentru patru oameni. Un topor, mai vin înapoi cu încã un topor, am și sulițã, am și bici. (...) -Din ce e confecționat? –Din tablã și din lem ca pe vremuri."

VOX: "- Ai fãcut și poze. –Da , cu mãnușa, cu scutul, cu sãbii, cu de toate. (...) Am luat asta pe mine, am probat și asta cu chestia asta în cap. –Cãmașa de zale? –Da, cântãrește vreo opt kilograme, e atât de grea."

VOX: "Atmosefra e foarte frumosã. Cetatea foarte mare. Am fost și la Râșnov și era de trei, patru ori mai micã. (...) Armelel cum sunt? –Destul de realiste, grele, evident."

AMBIANȚĂ (luptã)

Si copiii au învãțat sã se lupte cu arme pe mãsura lor.

AMBIANTÃ: ''-Ce ți-ai pus pe tine? –Armurã? –Și pe cap ce ai? –Cascã.''

Festivalul face parte din cea de-a cincea ediție a Turnirului Cetãților, care a început weekend-ul trecut la Bran și se încheie sãptãmâna viitoare la Brașov.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România, pe lista celor 52 de locuri de vizitat în 2020, întocmită de New York Times ( 11 Ianuarie 2020 )

  Carpații Meridionali, numiți și Alpii Transilvaniei sau Alpii Transilvăneni, incluși pe lista New York Times a celor 52 de locuri de vizitat în 2020. Iubitorii de călătorii sunt încurajați să se bucure de frumusețea pădurilor...

 • Incendiu uriaș, la ieșirea din Făgăraș spre Sibiu ( 16 Martie 2019 )

  Incendiu de proporții, la ieșirea din Făgăraș spre Sibiu! Focul a cuprins, vineri seară, câmpul de la ieșirea din Făgăraș oraș, în apropierea Drumului Național 1. Norul de fum dens a redus la minimum vizibilitatea, motiv pentru care...

 • Turist decedat, în Munții Făgăraș ( 10 Februarie 2019 )

  Caz dramatic, în Munții Făgăraș! Un turist a murit, în zona Cabanei Suru, după ce a alunecat pe gheață și a căzut într-o prăpastie.
   

 • Avalanșă în Bucegi, provocată de un schior ( 27 Ianuarie 2019 )

  Avalanșă în Bucegi, provocată chiar de un turist! Acesta a fost surprins de tăvălugul de zăpadă, între Cotele 2000 și 1400, în zona Zadele din Munții Bucegi. Deși salvamontiștii au avertizat cu privire la pericolul la care se expun...

 • Petreceri și concursuri în cetatea din Oradea ( 23 Iunie 2018 )

  Distracție mare la Oradea în acest weekend! Ediția a 6 a Zilelor Sfântului Ladislau a debutat cu numeroase evenimente în interiorul Cetății, precum un târg cu obiecte artizanale, un concurs de gătit bunătăți ungurești, precum și o serie de concerte cu invitați din țară și de peste graniță.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2