Date companie
 
 
 
 

Ce așteaptă românii de la UE

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Comisia Europeana, dialog, Corina Cretu
 

Mobilitatea și transportul public, politicile pentru tineret, securitatea și terorismul, integrarea imigranților, mediul și șomajul sunt domeniile în care UE ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a îmbunătăți viața de zi cu zi a cetățenilor. Cel puțin asta cred românii, potrivit unui sondaj dat publicității în prezența comisarului european pentru Politică Regională, Corina Crețu și a președintelui Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz. Cei doi oficiali au explicat importanța dialogului cu cetățenii într-o perioadă în care sunt multe semne de întrebare în privința a ceea ce are Europa de oferit.

CORINA CREȚU, comisarul european pentru Politică regională
"Europa nu înseamnă doar Bruxelles, Europa este suma celor 500 de milioane de cetățeni, cu nevoile lor"--"România este mult în urmă și acest lucru depinde de efortul nostru comun."

KARL-HEINZ LAMBERTZ, președintele Comitetului European al Regiunilor

"Trebuie ca cetățenii să înțeleagă, să fie convinși, din punct de vedere intelectual, emoțional dar și economic de valoarea adăugată a UE. Trebuie ca UE să permită tuturor, în toate statele, în toate regiunile, să trăim mai bine, pentru că suntem împreună, pentru că avem un obiectiv comun."

Cei doi înalți demnitari au subliniat că proiectul european trebuie mai bine explicat în acest moment, în contextul unui val populist dar și al crizei migrației. Dialogul cu cetățenii al celor doi oficiali se înscrie într-o serie de dezbateri inițiate de Reprezentanța Comisiei Europene. Ele se axează pe cele cinci scenarii privind viitorul Europei, prezentate în Cartea Albă publicată de Comisia Europeană în martie 2017.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Val de proteste, în România ( 17 Februarie 2021 )

  Val de proteste, în România! Polițiștii, ceferiștii și angajații din Sănătate au ieșit în stradă, la București și în alte orașe din țară, nemulțumiți de noile măsuri anunțate de Guvern, considerate anti-bugetari, dar...

 • Protestul din Piața Victoriei, o sfidare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor de COVID-19 ( 16 Mai 2020 )

  Prima zi de relaxare, primul protest, însoțit de reacții critice, atât din partea autorităților, cât și a românilor revoltați de încălcarea, de către protestatari, a măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului!

 • Oficialii UE cer Guvernului să clarifice situația celor trei spitale regionale ( 11 Martie 2019 )

  Oficialii de la Bruxelles cer lămuriri asupra construirii celor trei spitale regionale din România! Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, i-a transmis o scrisoare, premierului Viorica Dăncilă în care îi solicită acesteia să comunice Comisiei Europene de la Bruxelles poziția oficială a Guvernului în privința celor trei spitale regionale care ar urma să fie construite la Iași, Cluj și Craiova. 

 • Corina Crețu: "Nu mai accept insultele Guvernului român!" ( 8 Octombrie 2018 )

  Corina Crețu, critici dure la adresa Guvernului! Comisarul european pentru Politici Regionale a atras atenția că există bani pentru investiții în infrastuctură, însă, România nu vine cu proiecte. 

 • Investiții europene pentru metrou ( 4 Octombrie 2017 )

  România va primi 252 de milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru extinderea magistralei 5, Drumul Taberei, a metroului din București. Comisia Europeană a aprobat marți alocarea acestor bani. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2