Date companie
 
 
 
 

Cei 70 de turiști blocați la Bâlea Lac, coborâți cu elicoptere MAI

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, blocati, Balea Lac
 

Turiștii blocați la Bâlea Lac, coborâți cu elicopterele MAI. Operațiunea dramatică de salvare a celor peste 70 de persoane blocate de aproape 24 de ore la 2000 de metri altitudine, a fost încheiată cu succes. Marți după-amiază, telecabina de la Bâlea s-a defectat. Turiștii care urcaseră la Bâlea Lac nu au mai putut coborî și au primit cazare gratuită și o masă caldă la cabanele din zonă.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "La Bâlea Lac zăpada măsoară aproape un metru, iar meteorologii anunță temperaturi minime care, în timpul nopții, pot coborî până la minus 22 de grade Celsius, iar maximele zilei nu vor urca la mai mult de minus 11 grade. Vremea extremă a fost și motivul pentru care telecabina s-a defectat."

Printre turiștii blocați pe munte erau și 34 de copii din Craiova. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență toate persoanele au fost duse cu elicopterul în zona localității Cârțișoara, unde au fost evaluați de către medicii SMURD prezenți la fața locului. Potrivit managerului firmei care administrează telecabina de la Bâlea, patru turiști israelieni au coborât, în noaptea de marți spre miercuri, cu snowmobilul, întrucât urmau să ajungă la aeroport, iar alții au pornit, miercuri dimineață, de la Bâlea Lac spre Bâlea Cascadă. În această perioadă a anului, telecabina este singura modalitate de a ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, Transfăgărășanul fiind închis și blocat de zăpadă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2