Date companie
 
 
 
 

Cei mai ieftini carburanti din Uniunea Europeană, în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : carburant, ieftin
 

România are cei mai ieftini carburanți din Uniunea Europeană! Asta după ce petrolul s-a ieftinit în contextul scăderii cererii din cauza pandemiei și a ofertei excedentare și pe fondul războiului prețurilor dintre Arabia Saudită și Rusia. Dacă la începutul anului, un plin de benzină costa aproximativ 210 lei, acum scoatem din buzunar mai puțin de 190 de lei, în timp ce la motorină scăderea este de la aproximativ 215 lei la circa 196 de lei. Potrivit unei statistici realizată de Oil Bulletin și publicată recent de Comisia Europeană, în țara noastră, un litru de benzină costă, în medie, sub un euro, mai precis 981 de eurocenți, iar un litru de motorină 1,015 euro. Imediat după noi, în clasamentul carburanților ieftini, se află Ungaria cu 1,017 euro/litrul de benzină, respectiv 1,044 euro/litrul de motorină, urmată de Bulgaria și Polonia. La polul opus, cei mai scumpi carburanți se găsesc in Olanda, unde litrul de motorină costă 1,551 euro, iar un litru de benzină, 1,244 euro. Olanda este urmată în top de Grecia și Italia. Pe piețele internaționale, prețul barilului de țiței a ajuns miercuri la 25 de dolari, cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani.


Cei mai ieftini carburanti din Uniunea Europeană, în România

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Guvernul le returnează transportatorilor o parte din acciza la carburant ( 31 Martie 2014 )

    Guvernul a hotărât să le înapoieze transportatorilor 4 cenți, din cei 7 cenți reprezentând acciza la carburant, care va fi introdusă din aprilie. Suma va fi achitată trimestrial, pe baza facturii de achiziționare a carburantului. Recuperarea unui procent din acciza pentru carburanți platită de transportatori se va face pe modelul taxei pe valoarea adăugată. România nu este prima țară care introduce acest sistem...

  • Noul an a venit cu scumpiri și majorări de taxe și impozite ( 2 Ianuarie 2014 )

    Noul an a venit cu scumpiri și cu majorări de taxe și impozite! Românii vor plăti mai mult pentru carburanți, gaze și energie electrică, scumpiri care se vor simți și în prețul alimentelor și serviciilor. Pentru gazele naturale consumate, se adaugă 11 lei la fiecare mie de metri cubi. În cazul energiei electrice, prețul crește cu 1 la sută. Aceste majorări vor genera scumpiri între 5 și 15 la sută la unele produse și servicii.

  • Scumpiri in 2011 ( 24 Decembrie 2010 )

    2010 a fost anul crizei economice, iar cuvintele de ordine au fost reduceri la capitolul salarii si scumpiri pe toate planurile. Nici 2011 nu se anunta in culori mai calde. Dimpotriva, primele semne ale noului an vestesc scumpiri.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2