Date companie
 
 
 
 

Cel mai mare exercițiu medical din istoria NATO a început la București

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : exercitiu, simulare
 

Cel mai mare exercițiu medical din istoria NATO se desfasoara în București. 300 de pompieri, medici, paramedici, asistenți și voluntari din 39 de state membre și partenere simulează intervenția în cazul unui conflict militar care afectează orașul. 
În cadrul Exercițiul Vigorous Warrior se exersează procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue și timpul de răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate. Totodată, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea și încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe bază de tehnologie. Exercițiul se desfășoară în trei locații: București, Centrul Național de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu și Constanța.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Probleme nerezolvate, în prag de an nou școlar ( 8 Septembrie 2019 )

  Ca în fiecare an, Educația îi întâmpină pe elevi fără toate manualele pe bănci! Ministrul interimar al Educației Naționale, Valer Daniel Breaz, a declarat, la o conferință de presă susținută la Alba Iulia că, exceptând elevii...

 • MApN: Aproximativ 1.800 de militari români și străini, la exercițiul multinațional SCORPIONS FURY 18 ( 5 Noiembrie 2018 )

  Exercițiu NATO de amploare, la Cincu, în județul Brașov! Aproximativ 1.800 de militari români și străini, cu 250 de mijloace tehnice, participă la exercițiul multinațional SCORPIONS FURY 18. 

 • Bilanț tragic după simulare ( 17 Octombrie 2018 )

  Ultimul bilanț al exercițiului Seism 2018 arată că cel puțin 4.587 persoane și-au pierdut viața, iar 8.585 au fost rănite. 50.000 persoane au rămas fără locuințe, dintre acestea, 11.200 fiind în prezent adăpostite în taberele amenajate de autorități la Arena Națională și în localitățile Afumați și Voluntari din județul Ilfov.

 • Exercițiul ”Seism 2018”, în desfășurare ( 15 Octombrie 2018 )

  Exercițiul național "Seism 2018" este în plină desfășurare! Potrivit scenariului, în zona seismică Vrancea s-a produs un cutremur care a durat 57 de secunde, la o adâncime de 140 de kilometri, cu magnitudinea de 7,5 grade...

 • Exercițiu național de răspuns la producerea unui seism ( 13 Octombrie 2018 )

  Un exercițiu național intitulat "Seism 2018" a avut loc astăzi! Scenariul acestuia presupune că s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici, anunță Ministerul Afacerilor Interne. Exercițiul vizează punerea în aplicare a Concepției naționale de răspuns post-seism.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2