Date companie
 
 
 
 

Centrala Nucleară de la Cernavodă va putea fi vizitată de turiști din 2013

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, cernavoda, obiectiv
 

Centrala Nucleară de la Cernavodă, unul dintre cele mai bine păzite obiective din țară, va putea fi vizitată de turiști începând de anul viitor. Proiectul a fost inițiat de edilul orașului constănțean, care s-a gândit să rotunjească veniturile primăriei.

GHEORGHE HANSA, primar Cernavodă: "Proiectul nostru de a transforma Cernavodã într-o zonã de intrese turistic a cuprins și centrala. (...) Soluția la care am ajuns este cea din alte țãri, anume, în zona centralei cât mai aproape de sã avem o terasã."

Reprezentanții Centralei Nucleare au privit propunerea cu scepticism.

IONEL BUCUR, director general CNE Cernavoda: "Trebuie sã fim foarte rezervați și foarte riguroți în a pãstra siguranța obiectivului. (...) Noi am investit zeci de milioane în sistem de protecție, camere dupã evenimentul de la 11 septembrie. Acum ce facem, ridicãm rochița sus, ca sã zic așa?"

La Cernavodă au și apărut potențialii turiști.

VOX: "Pentru mine ar fi ceva cu totul nou. M-ar interesa. (...) Aș vrea sã vãd ce este în interior, ce înseamnã producția de energie nuclearã."

VOX: "-Ați merge cu copilul când crește mai mare? -Da. -Ce i-ați arăta? -I-aș arãta sala mașinii, să-i arăt reactorul și toate sistemele."

Potrivit proiectului, fotografiatul și filmatul se vor interzice, iar turiștii vor fi conduși de ghizi special antrenați pentru eventuale pericole. Turiștii care vor veni la Cernavodă vor putea vor putea să vadă cele două reactoare care sunt puse în funcțiune, dar și celelalte două, care urmează să fie pornite în curând. Mai mult, vizitatorii ar putea să intre și într-un loc asemănător cu centrul de comandă.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2