Date companie
 
 
 
 

Centrul Timișoarei va deveni pietonal, în weekend

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iulie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : timisoara, centru, weekend, pietonal, fritz
 

După București, străzile din centrul unui alt mare oraș din România devin pietonale, în weekend! Centrul Timișoarei va fi închis pentru mașini, iar pe carosabil vor fi organizate activități pentru locuitorii urbei de pe malul Begăi. Proiectul, lansat de Primăria Timișoara, se numește ”Petrecere de pietoni” și va fi aplicat, deocamdată, în 24 și 25 iulie.

DOMINIC FRITZ, primarul Timișoarei ”Vrem să arătăm că spațiul public poate fi pus la dispoziție pentru toată lumea, nu este, per se, un spațiu care trebuie să fie pus la dispoziție doar mașinilor, ci este un spațiu ce poate fi folosit de toată comunitatea, în feluri foarte diferite.”

Potrivit primarului Dominic Fritz, accesul autovehiculelor va fi restricționat în trei zone principale. Pe strada Gheorghe Lazăr va fi închisă o singură bandă, dedicată deplasării pe biciclete și trotinete. În alte locuri, traficul auto va fi complet interzis, întrucât, pe carosabil, vor fi montate ecrane pentru filme, scene pentru spectacole și obiecte pentru diferite activități.


Centrul Timișoarei va deveni pietonal, în weekend

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina ( 6 Iulie 2021 )

  Turism și vaccinare! Prefectura Vâlcea a anunțat deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina, în Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri, cel mai înalt punct al șoselei.

 • Un nou centru mobil de vaccinare ( 2 Iulie 2021 )

  Un nou centru mobil de vaccinare s-a deschis astăzi în Sectorul 6 al Capitalei, la Piața Veteranilor! Membrii comunității se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate. Serurile folosite sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Aici se pot vaccina și persoanele care și-au făcut prima doză în altă parte și doresc să facă rapelul mai aproape de casă.

 • Elevă agresată de colege, într-un liceu din Timișoara ( 9 Iunie 2021 )

  Caz grav de bullying, la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara! O elevă cu nevoi speciale a fost agresată de către două colege, spre amuzamentul altor adolescenți, care asistau la scenă.

 • Un executor judecătoresc din Timișoara, cercetat pentru pedofilie și pornografie infantilă ( 8 Iunie 2021 )

  Un executor judecătoresc din Timișoara este acuzat că ar fi întreținut, de-a lungul timpului, relații sexuale cu minore. Mai mult, pe unele fete le-ar fi fotografiat în ipostaze intime. Polițiștii de la Crimă...

 • Centru integrat de economie circulară, înființat la București ( 2 Iunie 2021 )

  Primul centru integrat de economie circulară din România adresat pieței sociale, inaugurat la București! Copiii și adulții defavorizați pot să viziteze acest centru pentru a participa la diverse activități educative.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2