Date companie
 
 
 
 

Chinezii din România au sărbătorit și ei intrarea în anul Șarpelui de Apã

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bucuresti, apa, petreceri, peste, sarbatorit, anul, chinezi, sarpelui, coltunasi, taitei
 

Dacã aveți chinezi printre prieteni sau printre vecini, nu uitați sã le urați ''La mulți ani!" sau "Shi ne hao!". Ei au intrat în anul Șarpelui de Apã, despre care astrologii spun cã este prielnic pentru autodezvoltare și învãțare. În noaptea de sâmbătă spre duminică au avut loc în București numeroase petreceri, la care mesele au fost încărcate cu bucate cu specific chinezesc.

SEKE, bucãtar "Fiecare preparã mâncare tradiționalã chinezeascã."

La petrecerile chinezești se pune pe masã doar mâncare proaspãt gãtitã, la wok. Bucatele conțin multe legume, bambus, urechi de lemn, furnici în copac. De pe masă nu lipsesc tradiționalii colțunași de Anul Nou.

SEKE, bucãtar "Fiecare chinez respectã tradiția veche de câteva mii de ani. Când se schimbã anul, în ultima zi, fiecare chinez mânãncã asta."

La petrecerea de Anul Nou, se mãnâncã obligatoriu pește pus de viu la prãjit. Tradiția spune cã meseanul așezat unde este capul peștelui trebuie sã ciocneascã un pahar cu cel așezat la coadã. Astrologii spun că anul Șarpelui de Apã va fi un an prielnic pentru autodezvoltare și învãțare. Mai mult, copiii nãscuți anul acesta vor fi deștepți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2