Date companie
 
 
 
 

Chitila Film Fest și-a deschis porțile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Septembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Chitila Film Fest
 

Vești bune pentru iubitorii de film! Chitila Film Fest și-a deschis, din nou, porțile publicului cinefil, în acest weekend, după un an de pauză.

MARIUS CHINA, organizator festival
”Suntem la a zecea ediție și ne bucurăm că, în acest an, am reușit să facem cea de-a zecea ediție. Ar fi trebuit să fie a unsprezecea ediție, doar că anul trecut a fost un an greu pentru toată lumea.”

Gândit ca o rampă de lansare pentru tinerii regizori care, după participarea la acest eveniment au intrat în cursa pentru marile festivaluri de film internaționale, Chitila Film Fest s-a bucurat, de-a lungul anilor, de prezența unor personalități marcante, atât din lumea filmului, cât și din lumea muzicii românești, ce au jurizat materialele video înscrise în concurs.

CĂTĂLIN APOSTOL, regizor

”Văd că filmele astea noi și tinerii au început să meargă într-o altă direcție față de ceea ce făceau înaintașii lor și mi se pare că merg într-o direcție foarte bună. Au curaj, au îndrăzneală.”

În prima seară a festivalului au fost proiectate șapte filme documentare, aceasta culminând cu proiecția filmului artistic ”Cardinalul”, în regia lui Nicolae Mărgineanu.

NICOLAE MĂRGINEANU, regizor

”E făcut acum doi ani, este un film omagial pentru episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, al cărui destin este fabulos. A fost cel care a citit proclamarea unirii la Alba Iulia, în 1918. Apoi este senator, are o activitate foarte puternică, în societate, dar, după 32 de ani, după venirea comunismului, este arestat, împreună cu toți capii bisericii greco-catolice și ajunge în inchisoarea din Sighet. E o poveste din viața reală, desigur, și sunt încântat că îl arătăm și în seara asta, în parcul acesta minunat.”

Astăzi, în ultima seară de festival, cinefilii sunt invitați să ia parte la vizionarea altor șapte filme de ficțiune și scurt-metraje românești, urmate de festivitatea de premiere și de proiecția filmului ”Granița morții”, în regia lui Cătălin Apostol.

CĂTĂLIN APOSTOL, regizor

”E povestea acelor oameni care, pe vremea lui Ceaușescu, au avut îndrăzneala să fugă din țară, riscând multe, riscându-și libertatea, riscându-și sănătatea, riscându-și chiar viața. Este un film-mărturie, despre un fenomen pe care, din păcate, manualele de istorie nu l-au pomenit aproape deloc.”

Prima seară a festivalului de film de la Chitila a fost un real success! Spectatorii s-au bucurat de complexitatea programelor și de atmosfera unică – filme în aer liber pe malul lacului, la apus.

”Mi se pare plăcut și mă așteptam să fie film ca la televizor, dar sunt impresionat, e frumos, îmi place.”

”Cinematograful trebuie promovat. Filmul, estetica cinematografică trebuie promovată. Ce e de apreciat este ce face primăria de aici și consecvența cu care țin aceste festivaluri.”

Accesul publicului în cadrul C.F.F. este gratuit și se face începând cu orele 18, în Parcul Dendrologic din Chitila.


Chitila Film Fest și-a deschis porțile

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2