Date companie
 
 
 
 

Circa 3.000 de credinciosi s-au îmbrâncit la Mãnãstirea Curtea de Arges

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pelerini, evlavie, imbrancealia, manastire
 

De-atata evlavie, dar prost inteleasa, multi pelerini s-au umplut de pacate la Manastirea Curtea de Arges. Inainte sa se inchine la moastele Sfintei Filofteia, unii credinciosi i-au imbrancit pe cei cu mai putina....tarie trupeasca.

AMBIANȚĂ ( oamenii se îmbulzesc sã atingã moastele)

In ciuda cordoanelor de jandarmi, creștinii mai bine clădiți si-au deschis drum cu coatele, pe care credinciosii mai smeriti le-au incasat suspinand.

AMBIANȚĂ: (oamenii se îmbulzesc sã atingã racla)

Peste două mii de credinciosi adunati in jurul lacasului au asteptat de duminica slujba speciala pe care au tinut-o luni preotii. Ei au scos racla in care mucenica Filofteia se odihneste de trei secole. Dupa ce au purtat-o pe umeri prin curtea manastirii, au asezat-o pe un podium special inaltat. Sfanta Filofteia a fost ucisa de tatal ei la varsta de 12 ani. Bărbatul a incercat sa-i ridice trupul ca sa o inmormanteze. Dumnezeu a facut ca insa nimeni sa nu-l poata urni, iar preotii au considerat ca acesta e semnul divin că fata este o mucenica a lui Iisus.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • A fost sfințită piatra de temelie a mânăstirii greco-catolice de la Stâna de Vale ( 3 Iunie 2021 )

  Moment special, în stațiunea Stâna de Vale, din județul Bihor! Acolo a fost oficiată o slujbă de sfințire a pietrei de temelie și locului în care va fi ridicată, pentru început o biserică, apoi întregul complex monahal...

 • Incendiul de la Mănăstirea Roșiori a fost lichidat ( 24 Iunie 2018 )

  Incendiu de proporții la acoperișul chiliilor de la Mănăstirea ”Sfântul Mina” din Roșiori, județul Suceava! Intervenția salvatorilor a fost extrem de dificilă din cauza suprafeței mari care a fost afectată, a fumului dens dar și pentru că s-a lucrat la înălțime cu două scări.

 • Accident în apropiere de Mânăstirea Prislop ( 30 Octombrie 2017 )

  Clipe de cosmar pentru pelerinii de la Prislop. Două autoturisme s-au ciocnit frontal într-o curbă a șoselei spre mănăstire, iar în urma coliziunii doi oameni au fost răniți.

 • Peste 55.000 de pelerini așteaptă să se roage la racla Sfintei Parascheva ( 13 Octombrie 2017 )

  Cel mai mare pelerinaj de la Iași a adunat zeci de mii de credincioși! Nerăbdători să ajungă la Racla Sfintei Parascheva, peste 55.000 de oameni s-au adunat la Catedrala Mitropolitană din Iași, pentru a se închina la moaște.

 • Starețul unei mânăstiri din județul Vaslui, bătut și jefuit ( 14 Martie 2017 )

  Starețul unei mânăstiri din județul Vaslui a fost bătut și jefuit de doi tâlhari pentru câteva sute de lei. S-a întâmplat la Mânăstirea "Movila lui Burcel" din comuna Miclești. Doi hoți cu fețele acoperite au furat banii arhimandritului Ștefan Gușă, după...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2